StoryEditorOCM
Forum75. OBLJETNICA

Ove godine neće biti komemoracije na Bleiburškom polju, organizatori s biskupima i Saborom dogovaraju alternativni program

Piše PSD
21. travnja 2020. - 12:39

Upravni odbor Počasnog bleiburškog voda odlučio je da ove godine odustaju od komemoracije na Bleiburškom polju u Austriji.

"Na ovu odluku bili smo nažalost prisiljeni uslijed propisa zbog koronavirus pandemije kojima je vlada Austrije ograničila prava na javna okupljanja, a vlade Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na (pro)putovanja u inozemstvo", piše u priopćenju udruge.

Napominju da su se vodili odgovornošću prema svim hodočasnicima koji su namjeravali doći na ovogodišnju komemoraciju, kao i prema stanovnicima grada Bleiburga i austrijske pokrajine Koruške.

"U najkraće vrijeme upoznat ćemo hrvatsku javnost o alternativnom programu obilježavanja 75. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda, na čemu radimo zajedno s Hrvatskim saborom kao pokroviteljem središnjeg obilježavanja i Dušobrižništvom za Hrvate u inozemstvu kao suorganizatorom u liturgijskom dijelu ispred Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine", napisao je Vice Vukojević, predsjednik PBV-a.

20. travanj 2024 16:45