StoryEditorOCM
ForumORGANIZIRANI NAPAD

Otkrivamo: došli u Split na seminar, a dobili palicama po glavi. Dva djelatnika poznatog mobilnog operatera upali u zasjedu, pretukli ih jer su mislili da su BBB-ovci

Piše Katarina Marić Banje
26. listopada 2022. - 16:44

Dvojica radnika poznatog mobilnog operatera došli su u Split na edukaciju, a završili su na Hitnom kirurškom prijemu KBC Split. Ulaznica koja ih je dovela u bolnicu je registarska oznaka koja počinje sa ZG, na vozilu iz kojeg su izašli netom prije li su napadnuti iz zasjede.

Dan prije derbija Hajduka i Dinama u prošli petak, u četvrtak oko 17 sati, u Ulici Šime Ljubića na Tresteniku napadnuta su dva muškarca, izvjestili su nas iz PU splitsko-dalmatinske. Jedan je zadobio teške ozljede glave, a drugi lakše tjelesne ozljede nakon što ih je skupina mladića premlatila teleskopskim i gumenim palicama.

Nisu opljačkani, niti su prije napada iz zasjede imali sukob tako da policiji nisu mogli dati suvislo objašnjenje zašto su postali žrtve nasilnika s palicama. Policijski službenici su odmah nakon zaprimljene informacije o napadu počeli s istraživanjem te su istog dana uhitili tri osobe: 20-godišnjaka, 18-godišnjaka i jednog maloljetnika.

image

Policijsko privođenje

Goran Mehkek/Cropix

Kriminalističkim istraživanjem, pretragom mobitela i stanova pokazalo se kako se grupa uhićenih nasilnika nije slučajno našla na parkiralištu, kao što nisu slučajno izabrana dvojica koja su postala žrtve. Pronađena je skica na kojoj su bili označeni položaji kraj pojedinih splitskih hotela na kojima su se organizirale “sačekuše”.

Osim položaja na kojima su trebali čekati u zasjedi, označene su bile i putanje bijega. Meta su bile osobe koje su se dovezle vozilima zagrebačkih registracija i koje su mladićima u zasjedi izgledale kao navijači protivničkoga kluba.

Tako su procijenili i dvojicu na koje su nasrnuli na parkiralištu. Naknadno se utvrdilo kako su njih dvojica došla u Split po radnom nalogu na edukaciju jer su djelatnici poznatoga mobilnog operatera, a ne zbog utakmice.

Napadači su to saznali nakon što su uhićeni i dovedeni na ispitivanje. Trojica uhićenih nasilnika prijavljena su za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda i pomaganja u izvršenju kaznenog djela.

Kriminalističko istraživanje toga slučaja je i dalje u tijeku jer ih je u grupi bilo više od trojice. Skica je priložena u dokazni materijal na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

19. travanj 2024 06:30