StoryEditorOCM
ForumNEDJELA VELJE

Oglasio se i Dragoje Zvicer, vođa ‘kavačkog klana‘ strave: Nije istina da sam jeo ćevape od ljudskog mesa, smatram to uvredama sebi i svojoj obitelji

Piše PSD
18. svibnja 2021. - 18:36

Radoje Zvicer, navodni vođa „kavačkog klana“ jedan je od najtraženijih kriminalaca na svijetu. Traži ga Interpol, a Srbija i Crna Gora za njim su raspisale crvenu tjeralicu. On se javnosti obratio putem pisma svojega odvjetnika kojeg su poslali u redakciju srpskog Informera.

Njegov branitelj, opisao ga je kao "obiteljskog i poštenog čovjeka kojeg vodi medijska haranga te je sve napisano na račun Zvicera neistina".

Pravnik ističe kako njegov klijent nema saznanja niti je bilo kako poveza s izvršenjem kaznenih djela u Srbiji, a naglašava i kako nije okrivljen u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji je poznat javnosti i kao vođa frakcije Partizanovih navijača zvanih Principi.

Mediji diljem regije pisali su o navodnim ćevapima koji su se u kući Belivukove bande radili od mesa do smrti mučenih žrtava njihove okrutnosti, ali odvjetnik negira bilo kakvu povezanost Zvicera s tim djelima te dodaje da njegov klijent kao obiteljski čovjek takve izjave shvaća kao uvrede ne samo sebi nego i svojoj obitelji. Tako su danas neki tabloidi u Srbiji objavili kako je on jeo njihovo meso "uz puno senfa i luka".

Odvjetnik ističe kako želi obraniti ljudska prava svojeg klijenta te navodi da će zaštitu potražiti i od međunarodnih institucija i stranih ambasada. Obećava kako će Radoje Zvicer biti dostupan državnim organima Srbije kada bude uvjeren da će se potpupak protiv njega voditi u skladu sa zakonom.

16. travanj 2024 02:15