StoryEditorOCM
ForumPOTRESI U PRAVOSUĐU

Objavljena snimka: Drago Tadić priznao da je lagao na sudu kako bi Božidara Kalmetu učinio slobodnim čovjekom, u zamjenu za svoju slobodu

Piše Dnevnik.hr
2. travnja 2021. - 09:48

Predsjednik Milanović udara po svemu i svačemu, bijesan jer nije progurao svoju kandidatkinju na čelo Vrhovnog suda. Zdravko Mamić je pao i planira sa sobom na dno povući sve koje može. I on je bijesan jer silna potkupljivanja, bakanalije i perverzije koje je plaćao nisu urodili plodom. Svakoga dana zato objavljuje nove dokaze koji kompromitiraju suce, objavio je Dnevnik.hr.

Ana Malbaša, istražujući te navode, našla se sa svjedokom druženja s Mamićeve fotografije, Dragom Tadićem, bivšim direktorom Osijek Koteksa, osumnjičenim za izvlačenje novca iz te tvrtke. Njegove izjave dokazuju ono što svi građani znaju - pravosuđe jest rak-rana ovog društva. Drago Tadić priznao je kako se dogovaraju, pregovaraju, namještaju sudski procesi.

Konkretno, priznao je kako je on sam mijenjao iskaz, odnosno lagao na sudu kako bi Božidara Kalmetu učinio slobodnim čovjekom. Učinio je to nadajući se kako će u zamjenu dobiti oslobađajuću presudu, u njegovu slučaju vezano za Branimira Glavaša. Snimku možete poslušati u videu priloženom uz tekst, a u nastavku donosimo njezin sadržaj.

"Dođe ti meni poruka, to ti je živa istina. Kaže, neće ti Turudić pretvoriti iz ove kazne odlaska u zatvor u uvjetno ako ne budeš svjedočio u korist Kalmete. I sad, što ćeš, došlo svjedočenje u devetom mjesecu. Ponovno sutkinja pozvala, dođe taj stariji odvjetnik kod mene i kaže: 'Drago, idi svjedočiti, nemamo više što. Ako ti hoće, hoće, ako neće, ništa.' Ja kažem dobro i odem svjedočiti stvarno u korist Kalmete.

Odem u WC i dođe Kalmeta za mnom i kaže on meni: 'Drago, prijatelju moj, ovo ti nikad neću zaboraviti. Nikad ti neću zaboraviti, ti si moje, šta god trebaš.' Kažem: 'Ne morate mi zahvaljivati, već vi znate da imam dolje neki zahtjev da je uvjet mog svjedočenja bio zahtjev, u ovoj zgradi. Recite svom prijatelju gospodinu koji je tražio da svjedočim da donese, da ispoštuje dogovor.'

A on ispoštuje, smanji mi tri mjeseca, s 24 skine mi na 21 mjesec. Smanjio tri mjeseca. Eto, to ti je bilo", kazao nam je svjedok na snimci.

Upitali smo ga i zašto je to sudac Ivan Turudić tražio te pokušali doznati koji je njegov interes bio u tome svemu.

"Oni su prijatelji veliki, njih dvojica. Nije on od mene tražio, takve su poruke došle jer su Turudić i Šeks najbolji prijatelji. Šeks i Kalmeta su, Šeks se mene to nije usudio pitat. Poslali su mi preko indirektne poruke da će oni meni pomoć, ako ja ovome pomognem. Ja sam ovome pomogao, ali meni se nije pomoglo“, zaključio je.

19. travanj 2024 03:37