StoryEditorOCM
ForumSAGA SE NASTAVLJA

Novinarka Danka Derifaj: Nije istina da sam provalila u kuću Marka Perkovića Thompsona, evo i dokumenata koji bacaju novo svjetlo na cijeli slučaj

Piše PSD
14. kolovoza 2021. - 13:49

Ekipa Potrage na čelu s višestruko nagrađivanom novinarkom Dankom Derifaj istražuje priču o sudskom sporu između poznatog pjevača Marka Perkovića Thompsona i njegovih susjeda oko nekretnine u Splitu, na čiji se krov naša ekipa popela u sklopu svog novinarskog zadatka.

Cijela priča je usljedila nakon otkrića Slobodne Dalmacije koje možete pročitati na ovoj POVEZNICI

U nastavku donosimo očitovanje novinarke Derifaj na cijeli događaj.

"Dana 12. 8. 2021. godine naša novinarska ekipa ušla je u zgradu na adresi Ivana Pavla II 23 u Splitu gdje smo otišli na poziv tamošnjih stanara. Snimatelj i ja smo se uspeli na krov koji se nalazi neposredno iznad stana u vlasništvu Branka Miodraga, ujedno predstavnika stanara, zgrade na čestici 10078/2 (čest. zem. 44/2) k. o. Split koji nas je, dakle, iz svog vlastitog stana poveo na krov svoje zgrade jer je to bio jedini način da nam pokaže kako u stvarnosti izgleda njihov krov nakon što ga je Marko Perković Thompson pretvorio u svoje dvorište. Naime, bez uvida u stvarno stanje ne bismo mogli profesionalno izvijestiti javnost.

image
PRIVATNI ALBUM

Vrijedi istaknuti kako svaki krov predstavlja dio nekretnine koji je zajednički svim stanarima. Drugim riječima, Branko Miodrag, Marko Perković i svi ostali vlasnici imaju se pravo uspeti na krov iz bilo kojeg razloga. Niti u jednom trenutku nismo kročili na česticu u vlasništvu Marka Perkovića Thompsona, a koja se nalazi na susjednoj adresi Put Radoševca 46, na k. č. br. 10080/7 (43/7) k. o. Split.

Napominjem kako u pripadajućem vlasničkom listu Thompsonove čestice stoji kako slijedi: „Zabilježuje se da kod upisa zgrade sagrađene na čest. zem. 43/7 na površini od 384 m2 nije priložena uporabna dozvola.“

image
PRIVATNI ALBUM

Dokazi o vlasničkim pravima, stanju katastra, naše kretanje kao i prostorni odnos katastarskih čestica, te vrlo važno, Rješenje kojim Upravni odjel za prostorno planiranje, uređenje i zaštitu okoliša Grada Splita u srpnju ove godine, a po Rješenju Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva (KLASA: UP/II-361-05/19-26/1006, URBROJ: 531-09-2-19-2, od 16. 12. 2019.), stavlja izvan snage ozakonjenje nekretnine u kojoj stanuje Marko Perković Thompson, nalaze se u nastavku kako slijedi:

- izvod iz katastarskog plana na kojem je vidljiva čestica na kojoj Thompson stanuje, a koja se nalazi na adresi Put Radoševca 46, te susjedna čestica u vlasništvu svih suvlasnika (stanara zgrade) koja se nalazi na adresi Ivana Pavla II 23;

image
PRIVATNI ALBUM

- vlasnički list u koji je kao vlasnik etažnih udjela valjano upisan Branko Miodrag, kao i svi ostali vlasnici, dok je Marko Perković upisan na tzv. idealni udio - što znači da je upisan bez specifikacije o kojem se točno dijelu radi, za razliku od ostalih vlasnika kod kojih se jasno i nedvosmisleno vidi koji etažni udio imaju. Kako je moguće da se Thompson na takav način upisao, a svi ostali vlasnici su upisani kao etažni vlasnici, između ostalog, je upravo i predmet našeg novinarskog istraživanja", navela je Danka za RTL

image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

Nakon netočnih informacija koje su se pojavile javnosti o tome da je ekipa naše emisije Potraga provalila u kuću Marka Perkovića, RTL želi naglasiti da je zbog cijelog događaja pozvana i policija. "Policijski službenici su u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provjere i razgovore, te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja, niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti", utvrdila je policija.

Sve detalje ove priče pogledajte 23. kolovoza u emisiji Potraga.

Thompson: Ja sam vlasnik čestice...

Podsjetimo, pjevač Marko Perković Thompson u sudskom je sporu s 10 susjeda koji žive na katovima ispod njegove nekretnine na splitskom Žnjanu, otkrila je prva "Slobodna Dalmacija".

Thompson je vlasnik ukupno 713 kvadrata zgrade od 2011. godine. U međuvremenu se pokazalo da je oko 1800 kvadrata u zgradi izgrađeno ilegalno, a dosad su bili skriveni unutar zgrade kao "tajne etaže".

Nakon što je Marko Perković Thompson doznao da ispod nekretnine i zemljišne čestice čiji je vlasnik postoje skrivene etaže, pokrenuo je sudske sporove koji traju posljednjih nekoliko godina.

Thompson je tužio 10 susjeda koji žive od drugog do četvrtog kata u kaskadnoj zgradi, te od njih zahtijeva da se isele i da mu plate naknadu zbog toga što su koristili, odnosno iznajmljivali te prostore, otkrili smoi. Nekima je pak ponudio da od njega otkupe nekretnine, a tamo gdje su ilegalni kvadrati povezani s legalnim dijelom zgrade i uređeni kao prostorija u stanu, Thompson traži od susjeda da zazidaju dijelove koji su prešli na njegovu česticu i da ih predaju njemu.

Sve je to zaintrigialo i druge medije.

- U četvrtak u ranim popodnevnim satima došlo je do provale u kući Marka Perkovića Thompsona u Splitu od strane RTL-ove novinarke Danke Derifaj, njenog snimatelja i susjeda obitelji Perković, B.M.

U trenutku provale, u kući su bile same 11-godišnje blizanke i 15- godišnji sin Perkovićevih, troje od njihovih petero djece - navodi se na Thompsonovoj stranici.

Derifaj je sve dematirala, pa se opet oglasio Thompson: 

- Novinarka RTL-a Danka Derifaj u svojoj objavi iznosi laž da su drugi stanari, kao i Miodrag s kojim je provalila kod Perkovića Thompsona “suvlasnici” čestice na kojoj je terasa obitelji Perković. Jednostavnom provjerom u zemljišnim knjigama vidi se da je Marko Perković Thompson vlasnik i čestice na kojoj je njegova kuća i čestice na kojoj je njegova terasa i vrt - napisao je na Facebooku. 

Thompson se opet oglasio...

Thompson se oglasio još jednom na svom Facebooku. 

- Evo dokaza da RTL-ova novinarka Danka Defiraj laže. Narod.hr donosi četiri dokumenta koji dokazuju da Danka Derifaj ne govori istinu te da nije napravila niti osnovne provjere prije nego se popela ljestvama na terasu obitelji Perković dok su u kući bila sama, maloljetna djeca - piše na njegovom Facebook profilu. 

Međutim, neke objave je sam Facebook označio kao netočne. 

18. travanj 2024 11:16