StoryEditorOCM
ForumZAPOČEO JE PLJAČKU, ALI NIJE ZNAO DA JE AKTIVIRAO ALARM

Nevjerojatna scena: lopov laptopom 'natjerao' bankomat da počne isplaćivati novac pa pobjegao i ostavio više od 70.000 kuna na podu!

Piše SD
7. rujna 2019. - 22:30
25_godina_kune17-300419

Više od 70.000 kuna kupili su usred noći policajci s tla u susjedstvu svoje uprave nakon pljačke bankomata kraj ureda Hrvatske pošte u Lovretskoj ulici 22 u Splitu.

Nešto iza ponoći lopov jer došao do bankomata i skinuo jedan dio prednje ploče iznad ekrana te se spojio na unutarnje instalacije. Kako saznajemo, s prijenosnog računala je davao bankomatu upute za isplatu gotovine. Pokupio je znatan iznos ne znajući da se uključio alarm koji je obavijestio nadležnu zaštitarsku tvrtku.

Njihov uposlenik je u najkraćem roku došao na mjesto događaja, prišao muškarcu i upitao ga: “Trebate li pomoć?”. Ovaj se trznuo na zvuk glasa, okrenuo se i pogledao zaštitara sa zbunjenim izrazom lica, a kako nije ništa ni rekao pretpostavlja se da se radilo o strancu koji nije ni razumio što ga se pita. Bez obzira na (ne)poznavanje hrvatskoj jezika, jasno mu je bilo da je vrijeme za bijeg. Nestao je u trenu, ali je za njim ostao bankomat kojem je već dao upute za izbacivanje novca te je ovaj i dalje izlazio van.

Osim novca iz otvora bankomata na tlu su se našle i brojne novčanice koje su poispadale kradljivcu zbog brzine kojom je krenuo bježati. Pozvani su policajci koji su sakupili oko 70.000 kuna razasutih novčanica. Iz bankomata je navodno odnijeto više stotina tisuća kuna.

- Mogu vam potvrditi da je u subotu oko 00.30 sati došlo do pljačke bankomata u Lovretskoj ulici te je kriminalističko istraživanje u tijeku. Uzeta je određena količina novca te je nastala veća materijalna šteta – saznajemo do Željke Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Na bankomatu je napravljen očevid te su osim tehničke opreme, uzeti i biološki tragovi koje je kradljivac ostavio iza sebe. U prilog teorije da se radi o strancu govori i činjenica da je noćnu rabotu obavljao doslovno u dvorištu policijske uprave.

19. travanj 2024 04:56