StoryEditorOCM
ForumDOMOVINSKI POKRET

Nakon Škorine ostavke njegova sestra prijetila PR stručnjakinji: ‘Osobno ću ti zakrenuti vratom!‘

Piše Rozita Vuković, Nikola Patković(/JL
23. srpnja 2021. - 20:45

U Domovinskom pokretu, nakon ostavke Miroslava Škore, rasplamsao se pravi rat. Novi sukob, kako doznaje Jutarnji list, izbio je između Škorine sestre Vesne Vučemilović i Mateje Jozeljić koja u Domovinskom pokretu ima funkciju PR savjetnice.

Sukob između njih izbio je na dan Škorine ostavke i to zato što je Jozeljić na Facebook stranicama Miroslava Škore i Domovinskog pokreta objavila tekst njegove ostavke, a potom i objavu DP-a da ih je "ostavka pomalo zatekla, ali da je s razumijevanjem prihvaćaju"… zbog čega je, kako je sama navela, dobila prijetnju od Vesne Vučemilović.

Naime, te linkove Jozeljić je proslijedila i u grupi koju čine članovi Predsjedništva stranke te svi saborski zastupnici Domovinskog pokreta. Ubrzo nakon toga, Jozeljić je dobila poruku od Škorine sestre sljedećeg sadržaja: "Pošalji još jednom ovakvu poruku u grupu i osobno ću ti zakrenuti vratom".

PR savjetnica potom je cijeli slučaj prijavila Predsjedništvu stranke koje će o tome, kažu njihovi izvori, i raspravljati na sljedećoj sjednici. U prigovoru koji je poslala vrhu stranke, Jozeljić se požalila na ponašanje Vesne Vučemilović.

Prekretnica

- Uz Miroslava Škoru, a kasnije i Domovinski pokret odradila sam tri jako zahtjevna izborna ciklusa, a događaj koji se zbio tog 20. srpnja 2021. bio je prekretnica o kojoj sam htjela i javno progovoriti. Objavila sam Facebook status na stranicama Miroslava Škore i Domovinskog pokreta te sam, po običaju, linkove proslijedila distribucijskoj listi uvaženih članova i medija te u grupu u kojoj su svi saborski zastupnici Domovinskog pokreta, kao što sam i uobičajeno radila u okviru svojih poslova, a ono što je uslijedilo bilo je za mene kao mladu ženu poražavajuće na više razina - napisala je Jozeljić, te nastavila o prijetnji koju je dobila.

- Gđa Vesna Vučemilović, sestra sada već bivšeg predsjednika stranke, članica predsjedništva i naša saborska zastupnica na linkove koje sam proslijedila uputila mi je javnu prijetnju: "Pošalji još jednom ovakvu poruku u grupu i osobno ću ti zakrenuti vratom". Gđa Vučemilović ni tu nije stala te je nastavila moje ime i prezime provlačiti u negativnom kontekstu kroz medije i javnost čime je dodatno otežala moje djelovanje u ovoj stranci. Također je u grupama slala obavijesti kako ja širim lažne informacije i da se prestane daljnje informiranje članova o ostavci Škore - napisala je Jozeljić u dopisu upućenom vrhu stranke, ali je dodala i kako to nije prvi ispad Škorine sestre.

- Gđa Vučemilović i prije je imala povremene neprimjerene ispade te se s nepoštovanjem odnosila ne samo prema meni nego i prema mojim kolegama i suradnicama - navela je Jozeljić.

Škorina sestra odmah nakon njegove ostavke, požalila se kako je na Facebooku objavljena zahvala za njegov rad koja je, kako je rekla, očigledno već bila pripremljena.

- A kakve su to rečenice u tom pamfletu!? Kao da se netko sprda, kao da se piše hvalospjev velikom vođi - rekla je tada Vučemilović, dodajući kako nitko nije znao što će biti, a netko je imao pripremljen tekst zahvale, te da su se i po WhatsApp grupama počeli pisati tekstovi zahvale.

Preozbiljne stvari

- Neki su znali, ili planirali nešto. Zanimljivo je da je Škorin Facebook vodila Mateja Jozeljić, a glasnogovornica je Marja Čolak. Sve to izgleda da su se dva PR-ovca dopisivala. Nismo mi Facebook stranka, nego smo stranka koja ima svoja tijela - rekla je tada Vučemilović, dodajući da su to preozbiljne stvari da o njima ne raspravlja Predsjedništvo i Odbor. Očito je tog dana i uslijedila njena prijetnja Mateji Jozeljić.

Svađe i prijepori u DP-u nisu bile rijetke, no prema riječima njihovog izvora iz stranke, Škorina sestra u većini je slučajeva bila jedan od sudionika tih svađa, pa čak i s bratom.

- Od 100 svađa, Vesna je bila u barem 80, a među njima dobar dio i sa samim Mirom. Ona je takav karakter. Ipak, malo se previše sve to mistificira oko njegova odlaska, jer mi znamo da on već neko vrijeme teško podnosi negativni publicitet s kojim se suočava gotovo na dnevnoj bazi - kazao je jedan dužnosnik DP-a.

Od drugog, pak, doznajeu kako je Škoro načelno prihvatio funkciju počasnog predsjednika stranke, no za to će prethodno trebati tu funkciju uvrstiti u Statut stranke, jer trenutno nije predviđena kao i da je Škoro već godinu dana nezadovoljan odnosima u stranci.

- Umoran je i razočaran izdajama ljudi na dnevnoj razini. Uđu u Sabor ili gradsko, općinsko vijeće zahvaljujući tebi i onda ti drže predavanja o tome što bi i kako trebalo. On je na svoje ime sve napravio, a na kraju je pretrpio najveću štetu, medijski ga se proziva, a drugi se skrivaju iza njega. Znam da nije htio ići u utrku za Zagreb, ali se žrtvovao zbog stranke. Možda se dva dana prije s nekim i posvađao, ali to je samo kap koja je prelila čašu, ne i stvarni razlog. Sad je odlučio takvima prepustiti da pokažu što mogu - rekao je Jutarnjem Škorin prijatelj.

18. travanj 2024 15:05