StoryEditorOCM
ForumTRAGEDIJA

Načelnik općine Posušje: Nije istina da ih je bilo 10 i da je dvoje preživjelo. Osam ih je bilo i osam je umrlo; Otkriveni novi detalji

Piše S. J. T.
1. siječnja 2021. - 15:21

Ante Begić, načelnik općine Posušje, dao nam je kratku izjavu povodom tragedije u Posušju u kojoj se osmero mladih ugušilo plinom.

- Ovo je nezapamćena tragedija koja je pogodila cijeli naš kraj. Nemam riječi... Od jutros ne možemo doći k sebi, ovo je prestrašno. Još traje uviđaj. Postoji nekoliko neslužbenih verzija događaja, posebice vezano uz godišta preminulih, ali ne bih ništa komentirao. Neka policija kaže svoje. U našim mislima smo s obiteljima stradalih, za sve što im treba Općina će biti pri ruci. Osobno znam neke od tih obitelji, ne znam što da više kažem, ovo je stvarno prestrašno - kaže nam Begić. Naveli smo mu da su neki BiH mediji izvijestili da se 10 mladih zabavljalo, osam je preživjelo, a dvoje je u teškom stanju i bore im se za život.

- To, koliko ja znam, nije istina. Bilo ih je osam i osam ih je, nažalost, izgubilo život. Neka netko nazove policiju, a ne pisati neprovjereno - kaže načelnik, koji je najavio da će Općina i Županija zapadnohercegovačka proglasiti tri dana žalosti - petak, subotu i nedjelju.

Podsjećamo, nezapamćena tragedija pogodila je općinu Posušje. Tijekom noći, u mjestu Tribistovo, preminulo je osam mladih ljudi. Kako neslužbeno doznaju novinari portala Poskok.info od lokalnog stanovništva, preminuli su u vikendici od posljedica gušenja plinom iz agregata.

“Jutros u 10 sati dobili smo prijavu da je u mjestu Tribistovo pronađeno više osoba koje su smrtno stradale”, potvrdila je za medije glasnogovornica MUP-a Zapadnohercegovačke županije Martina Medić.

“U kući je pronađeno osam mrtvih tijela, četiri muške i četiri ženske osobe, svi s područja Posušja. U tijeku je očevid. Uzrok smrti bit će poznat nakon izvršene obdukcije”, naveo je za Hercegovina.info županijski tužitelj Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke Josip Aničić.

''U toj vikendici je bilo osam osoba i nitko nije preživio. U susjednoj vikendici je bilo mlađih osoba koji su također čekali Novu godinu i koji su primijetili da iz susjedne vikendice nije nitko izašao. Nakon toga pokušali su ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i vidjeo da se u prizemlju svi nalaze u nesvjesnom stanju. Osoba je obavijestila policiju i sve nadležne službe'', kazao je ovo komesar MUP-a ŽZH Milan Galić govoreći o tragediji koja se dogodila u novogodišnojoj noći u općini Posušje za Bljesak.info.

Kako javlja fotoreporter portala Bljesak.info s lica mjesta, očevid je u tijeku, a na mjestu tragedije su i tužitelj, te druge službe koje utvrđuju uzrok ove nezapamćene tragedije.

''Najvjerojatnije uzrok smrti je gušenje plinom, ali više ćemo znati po okončanju očevidnih radnji. Dok se očevid ne završi ne bih prejudicirao ništa'', dodao je komesar Galić. Na mjesto nesreće stigao je i predsjednik Vlade ŽZH, koji je novinarima izjavio kako će ova županija proglasiti nekoliko dana žalosti.

''Ovo je tragedija koja neće obilježiti samo ovu godinu, nego trajno sve obitelji koje su pogođene tragedijom. Osobno ne mogu zamisliti ništa teže i tragičnije od gubitka najmilijih i djece. Zato smo tu da izrazimo sućut obiteljima koje su izgubile djecu. U molitvama i u svakom drugom smislu smo s njima. Županija će tijekom dana proglasiti više dana žalosti'', rekao je Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ŽZH.

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, te predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović oglasio se u povodu nezapamćene tragedije koja je pogodila Posušje.

''Duboko pogođeni velikom tragedijom, tužnom i bolnom viješću o nesretnoj smrti osam mladih osoba u Posušju izražavam sućut obiteljima stradalih djevojaka i mladića.

Teško da možemo iznaći prave riječi utjehe u ovoj nezapamćenoj tragediji i crnom danu za cijelu državu. Ovim putem izražavam najdublju sućut s iskrenim suosjećanjem u vašoj boli i zajedničkoj molitvi da njihove duše pronađu svoj mir i spokoj. Počivali u miru Božjem'' - stoji u izrazima sućuti Dragana Čovića.

24. travanj 2024 02:09