StoryEditorOCM
ForumVRŠNJAČKO NASILJE

Mučna ispovijest pretučenog dječaka: ‘Došli su iz čista mira, pokušao sam pozvati policiju, a onda su me udarili. Vilica mi je slomljena na dva mjesta‘

Piše PSD
10. listopada 2022. - 17:48

Potresna ispovijest oca dječaka pretučenog ispred osnovne škole u Dugom Selu uznemirila je hrvatsku javnost, a 15-godišnji djelčak hrabro je stao pred kamere HRT-a i prepričao ovaj događaj. 

- Mi smo se družili, ničim izazvani prišli su nam počinitelji, prvo su nas zadirkivali i postavljali čudna pitanja poput "Jesmo li kršćani?", "Za koga navijamo?" i "Zašto imam dugu kosu?", rekao je Leon koji kaže kako se nastavio družiti s prijateljima, ali napadači nisu odustali. Jedan od počinitelja im je prišao i zatražio cigaretu te zaprijetio da će Leon i prijatelji dobiti batina.

- Ja sam pitao je li to prijetnja i ako jest da ću nazvati policiju. Nakon toga je došao maskirani napadač. Kad sam počeo upisivati broj policije, on mi je pokušao oteti mobitel. Nisam mu dopustio i nakon toga sam primio udarac, kaže Leon.

S njim su bile i njegova djevojka i prijateljica, ali one srećom nisu ozlijeđene za razliku do Leona kojem je ozlijeđena čeljust i oko.

- Za oko nije teška, nisam trebao šivanje. Vilica mi je puknula na dva dijela, rekao je.

Ovu priču o vršnjačkom nasilju podijelio je njegov otac Mario Kociper. 

- Bio sam u nevjerici i šoku. Prva pomisao je bila da me zeza, ali kad sam shvatio da je ozbiljno - noge su mi se odsjekle, rekao je Mario. 

23. travanj 2024 23:51