StoryEditorOCM
ForumČEKA GA ZVJERSKA KAZNA

Mladi Britanac dobio 20 godina u brutalnom zatvoru, no to ga najmanje muči: "Nakon trećeg udarca puca koža, a onda kreće pakao... Ne spavam od straha"

Piše Jutarnji.hr
20. siječnja 2019. - 10:17
Chingu bičevanja

 

Rođeni Londončanin Ye Ming Yuen (29), osuđen je na dvadeset godina zatvora u jednom od najbrutalnijih azijskih zatvora nakon što je uhvaćen kako dila kristalni meth i kanabis u Singapuru svojim prijateljima.

Yuenu, koji je pohađao elitnu školu u Westminsteru a bio je i popularni DJ, uz dva destljeća iza rešetaka spremaju i zastrašujuću kaznu bičevanja koju rijetko tko uspije izdržati, prenosi Jutarnji list.

Mladića će prvo odvesti u 'sobu za bol', a onda skinuti do gola i šibati privezanog za drvenu konstrukciju. Primit će 24 udarca. Ovo mučenje jedno je od najgorih koje možete doživjeti u azijskom zatvoru, a toga je svjestan i Yuan.

- Naravno da se bojim, čuo sam toliko strašnih priča od ostalih zatvorenika o tom bičevanju. Pa završio sam na lijekovima od brige - priznaje Yuen, piše Sun.

Novinarima je potvrdio kako prakticira vježbe disanja kako bi se lakše nosio s boli, a najveća mu je briga da se ne onesvijesti tijekom mučenja.

- To je najgore. Onda te odvuku u ćeliju i nastave s kaznom kada dođeš sebi, kaže.

- Koža puca nakon trećeg udarca, a onda kreće pravi pakao, govori Yuen, a zbog brutalnog bičevanja u priču se uključilo i britansko ministarstvo vanjskih poslova koje je zgroženo bešćutnošću kazne.

Također, Yuenu nije ni jasno zbog čega će on primiti 24 udarca, dok pedofili dobivaju samo 18. U očaju piše i pismo predsjedniku Singapura, sve u nadi kako bi mu se smanjila kazna zatvora na osam godina, ali još više želi dobiti 'manje udaraca'.

Inače, ovo je njegov prvi prijestup u Singapuru, a uhvaćen je s manjom količinom droge. Da je, recimo, tako nešto napravio u Londonu - kazna ne bi bila veća od godine dana zatvora. No u Singapuru, koji je poznat po svojim rigoroznim zakonima vezanima uz drogu, dilanje metha jako je rizična stvar.

Uvjeti u zloglasnom zatvoru Changi zbilja nisu za svakoga. Spava praktički na betonu u ćeliji koju dijeli s još trojicom zatvorenika. Tamo provode 22 sata dnevno, a ćelija nema ni prozora. Dozvoljene su mu dvije posjete mjesečno, no one traju svega po dvadeset minuta i to iza debelog stakla. Nikakvi dodiri nisu dozvoljeni.

Njegov otac (70) svjestan je što mu je sin napravio, no moli za blažu kaznu.

- Moj sin je kriminalac i on to zna. Svjestan je da mora odslužiti svoje. No kazna je prestroga, smatra otac.

Tvrdi kako je Yuen dilao za svega sedmoricu svojih prijatelja koji su ga upoznali sa svijetom droge, alkoholiziranja i kockanja. Ističe kako mu je sin bio izuzetno susretljiv u razgovorima s policijom te je čak i odao ime svog dobavljača, što ga je dodatno ugrozilo.

19. travanj 2024 06:24