StoryEditorOCM
ForumPOTPUNO RAZOČARAN

Milijunaš iz Srbije već za života si je dao podići nadgrobnu ploču, četiri riječi ispisane na njoj nikoga ne ostavljaju ravnodušnim...

Piše PSD
16. veljače 2022. - 22:23

"Opljačkan, prevaren, iznevjeren i ostavljen", piše na ploči koju je još za života sebi podigao Obrad Stefanović. U svoje vrijeme bio je jedan od uspješnijih direktora, bogat i utjecajan, ali, kako kaže, njegovu starost opisuju te četiri tužne riječi, navodi b92.

- Radio sam i dobro zarađivao, a novac ulagao u nekretnine. Devedesetih godina gradio sam kuće na Zlatiboru, vrhunske apartmane u vrijednosti milijun eura, ali sve je to nakon razvoda otišlo na doboš. Odvjetnici i suci su od tada upravljali mojim životom. Najveća moja greška je to što sam prije smrti djeci prepisao imovinu, zato sam sada bez igdje ičega. Zato svima savjetujem da ne bi prošli kao ja, 'ne prepisujte ništa nikome dok ste živi, neka se dijele nakon vaše smrti i rade što hoće' - poručio je Obrad.

Prije deset godina, nakon svih životnih udaraca, povukao se u vikendicu u selu Bioska, jer mu je to jedino ostalo. Živi od 17.000 dinara (približno 1088 kuna) mirovine. Zbog, kako to Obrad kaže, promašenog života, greške koje je napravio sada bi rado ispravio ne pitajući za cijenu, ali je kasno. Jedino što je mogao učiniti jest na svom spomeniku ispisati riječi koje su obilježile njegov život.

image
Privatna arhiva

- Kad sam stao i analizirao situaciju u koju sam dospio, shvatio sam da sam prvo iznevjeren, zatim prevaren, što je za mene zločinački udružen pothvat, potom opljačkan jer su mi sve što sam imao uzeli, i na kraju, kad su su sve uzeli shvatili su da im više nisam potreban i svi su me ostavili, a ta riječ me najviše boli. Nitko me ne zove telefonom da pita 'gdje si, kako si i treba li ti nešto, imaš li što jesti'. To što su me svi ostavili najteže mi pada - zaključio je Stefanović.

Bolne riječi uklesane na nadgrobnoj ploči nekadašnjeg milijunaša opomenut će mnoge koji dođu na ovo groblje da zapale svijeću, da u životu ništa nije vječno, pa ni milijuni.

- Nije svejedno, ljudi kažu da znaju gdje će pasti, tu bi sjeli, ja eto nisam znao. Sve prođe u životu i ništa nije vječno, zato ove riječi sa spomen-ploče nikad neću ukloniti za pouku drugima, ali uvijek ću svima oprostiti - zaključio je Obrad, prenosi b92.

25. travanj 2024 00:50