StoryEditorOCM
ForumU NJEGOVOM STILU

Milanović o Plenkoviću i kafiću u Rijeci: ‘Aktivisti i slabe žene su u ovoj zemlji dobivali batine, HDZ-ovci nikad. It‘s a hard ball, buddy. Izdrži!‘

Piše JL
25. veljače 2021. - 16:23

Predsjednik Zoran Milanović se tijekom današnje izjave za medije osvrnuo i na slučaj vlasnika riječkog kafića i Plenkovićevu tvrdnju da je to rasizam i govor mržnje.

- Čovjek je očito sluđen od restrikcija s kojima živi. Niti je svatko žrtva, niti svatko ima pravo da ga se zove žrtvom, niti su sve žrtve iste. Time gazimo dignitet većih žrtava. Vidim da Plenković misli da je to govor mržnje prema HDZ-u. Ja ne podržavam takvu vrstu govora, ali ako se netko naslušao prijetnji i mržnji, to sam ja. To nije rasizam. Ja sam se toga napio i najeo, uzeo sam milijardu kalorija toga. On je na kraju rekao da bi svakoga poslužio. Ja kao vlasnik lokala to ne bih govorio, ali aktivisti su u ovoj zemlji dobivali batine, kao i slabe žene, a HDZ-ovci nikad i neće ni ubuduće. Ako se nekome prijetilo i divljalo, to sam ja, a nisam nikada rekao da je to rasizam. It's a hard ball, buddy. Ovo je teška igra. Izdrži, poručio je Milanović, donosi Jutarnji list.

Osvrnuo se i na godinu dana od početka epidemije koronavirusa u Hrvatskoj i ublažavanje mjera.

- Ima smisla pa se nadam da će se čuti. Onog trena kad broj cjepiva bude veći od broja ljudi koji se žele cijepiti, kada smo cijepili stare ljude, priča je gotova. Tko želi i dalje razdoblje straha, manipulacije, u kojem se mnogi dobro snalaze, ti će uvijek izmišljati razloge. A onaj koji se ne želi cijepiti, njegov problem.

Na pitanje trebaju li padati ostavke zbog cijepljenja preko reda, Milanović kaže:

- Što da vam kažem? Kaj da vam velim? Sve vam je jasno. Mislim da je to genijalno, treba samo tako i dalje, rekao je na kraju Milanović.

18. travanj 2024 06:52