StoryEditorOCM
ForumSKRENULA S PUTANJE

Majku dvoje djece ubila raketa ispaljena na proslavi Nove godine: ‘Čuo sam je kako vrišti. Potrčao sam prema njoj da joj pomognem, ali nisam uspio‘

Piše Iva Pahlić/JL
6. siječnja 2023. - 16:51

Elisângela Tinem (38) umrla je nakon što ju je zalutali eksploziv pogodio u prsa u na brazilskoj plaži tijekom dočeka Nove godine, javlja Jutarnji.hr. Na društvenim mrežama pojavio se još jedan video na kojem se vidi točan trenutak kad je muškarac zapalio raketu koja je pogodila i ubila majku dvoje djece, prenosi Daily Mail.

Umjesto da poleti prema nebu, raketa je skrenula s putanje i krenula ravno prema mjestu gdje je Tinem stajala sa svojom obitelji i gledala novogodišnji vatromet. Tinemin rođak, Alexander Gonçalves (41), pokušao je skinuti eksploziv s njenih prsa u čemu nije uspio. Nekoliko sekundi kasnije, eksploziv je eksplodirao.

Za brazilsku novinsku kuću G1 rekao da je obitelj unajmila kuću u Sao Paulu na tjedan dana, ali su odlučili otići na plažu kako bi proslavili Novu godinu gledajući vatromet. Tražili su mjesto na plaži s kojeg se dobro vidi vatromet, no odlučili su se držati podalje jer su neki od prisutnih vatromet ispaljivali u pijesak.

Gonçalves je Tineminim mobitelom snimao vatromet kad je primijetio da je jedna od raketa skrenula s kursa.

- Vidio sam da se okrenula, ali sam nastavio gledati ravno. Tad sam je čuo kako vrišti. Ponovno sam pogledao prema njoj i vidio da joj se raketa zaglavila u odjeći, potrčao sam prema njoj da joj pomognem izvući raketu, ali nisam uspio, rekao je rođak.

Raketa je eksplodirala, Gonçalves je zajedno s Tineminih dvojicom sinova gledao je u šoku što se događa.

- Nekoliko sekundi ostao sam šoku. Kad sam se pribrao, pogledao sam u stranu i vidio ju, otišao sam do nje, a ona je nepomično ležala, rekao je Gonçalves.

Policija Praia Grande identificirala je događaj kao ubojstvo uzrokovano teškim tjelesnim ozljedama. Šef policije Alex Mendonça rekao je za novine Metropoles da su istražitelji uspjeli dobiti sliku lica osumnjičenika i da rade na njegovoj identifikaciji, javlja Jutarnji.hr. Vlasti pokušavaju otkriti tko je prodao vatromet jer je njegova prodaja u gradu zabranjena.

16. travanj 2024 23:02