StoryEditorOCM
ForumIMA SE, MORA SE

Ljubitelji jurnjave na iglama: policija raspisala natječaj za nove presretače, traži se bogata oprema i ubrzanje do sto na sat za šest sekundi...

Piše PSD
13. kolovoza 2022. - 00:30
Policija će dogodine imati tehnološki još suvremenije presretače. Presretači PU zadarskeJure Mišković/Cropix

Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je raspisalo je natječaj za nabavu 20 novih cestovnih presretača i za to je spremno izdvojiti 10,56 milijuna kuna bez PDV-a.

Samo su dva presretača sa starom kamerom, a ostali će imati ANPR i Wi-Fi.

Svi automobili moraju imati pogon na sva četiri kotača, automatski mjenjač, snagu motora od minimalno 200 kW, traženo ubrzanje od 0 do 100 km/h je minimalno šest sekundi ili manje, pogonsko gorivo dizel, a najveća brzina 250 km/h. U obaveznu opremu treba ući ABS, ESP, tempomat, prednji i bočni zračni jastuci, svjetla za maglu sprijeda i straga, parkirni senzori, daljinsko centralno... Prispjele ponude bit će otvorene 9. rujna, a rok isporuke je 330 dana od potpisa ugovora, piše T portal.

image

Do 1. srpnja stići će 20 novih policijskih presretača (ilustracija)

Nikola Vilic/Cropix

Nema sumnje da će taman pred iduću ljetnu sezonu 20 novih poresretača tjearati strah u novčanike ljubiteljima prevelike brzine, ali i pojačavati osjećaj sigurnosti onima što voze po propisima. Onome kome to nije dosta, recimo i da presretači po broju napisanih vjerojatno isplate sami sebe.

20. travanj 2024 00:34