StoryEditorOCM
ForumJOŠ UVIJEK ZALJUBLJENI

Linda Begonja i Oliver Frljić nakon predstave 'Šest likova traži autora' nisu štedjeli na zagrljajima!

Piše Gloria.hr
26. siječnja 2018. - 21:35
kerempuh_premijera22-190118

Premijera djela 'Šest likova traži autora' Luigija Pirandella, u režiji i adaptaciji Olivera Frljića, privukla je brojna poznata lica u Satiričko kazalište Kerempuh. Viđeni su ondje Zlatko Hasanbegović, Mirando Mrsić, Mani Gotovac, Milanka Opačić, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, Davor Bernardić, Ornela Vištica i brojni drugi.

Frljić je ovaj avangardni komad talijanskog klasika postavio kao metaforu današnje Hrvatske u potrazi za identitetom i autoritetom, uz propitivanje nacionalnih i tradicionalnih obiteljskih vrijednosti.

Najveća podrška redatelju Oliveru Frljiću bila je glumica Linda Begonja s kojom je u stabilnoj i sretnoj vezi koja traje već pet godina, iako često na daljinu zbog njegovih inozemnih angažmana. Nakon zagrebačke predstave pozirali su u veselom raspoloženju i zagrljeni pred fotobjektivima. 

Linda Begonja je i nastupila u predstavi, a osim nje uloge tumače i Vilim Matula, Damir Poljičak i Branka Trlin, uz mlade glumce Roka Sikavicu i Ivu Šimić u ulogama Dječaka i Djevojčice. Redatelja igra novopridošli član Kerempuhova ansambla Jerko Marčić, a ostatak glumačke družine Mia Anočić Valentić / Tihana Lazović, Ozren Opačić, Borko Perić, Matija Šakoronja, te vanjski suradnici Kim Končar, Karlo Mlinar i Filip Sertić.

Frljić potpisuje i adaptaciju teksta te izbor glazbe, dramaturginja je Nina Gojić, scenograf Igor Pauška, kostimografkinja Sandra Dekanić. Oblikovateljica svjetla je Vesna Kolarec, zvuka Alan Sinkauz, a pokreta Ana Kreitmeyer.

18. travanj 2024 09:27