StoryEditorOCM
ForumVELIKI GUBITAK

Liječnici su Balaševića spašavali dva sata. Novinarka Isidora Tubin javlja nam se iz Beograda: Srbija je danas tužna, pretužna, otišao je jedan od najvećih!

Piše PSD.
19. veljače 2021. - 18:13

Regija je u šoku. Omiljeni novosadski kantautor Đorđe Balašević zauvijek je zaklopio oči u 67. godini od posljedica koronavirusa. Obožavatelji diljem Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine pa i šire opraštaju se od pjevača koji im je svojim nezaboravnim hitovima obilježio živote.

Zasad se još ne zna puno o njegovom posljednom ispraćaju. Srpski mediji pišu kako su se liječnici borili za njegov život više od dva sata. Nažalost, stanje mu se danas iznenada pogoršalo i svi su njihovi napori bili uzaludni jer je pjevač bio u iznimno lošem stanju. Preminuo je u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Prije toga desetak se dana liječio kod kuće, a u bolnicu je stigao s upalom pluća. Glazbenik je u 2019. pretpio infarkt nakon čega su mu ugrađeni stentovi.

- Srbija je danas tužna, pretužna, jer nije otišao u vječnost samo jedan umjetnik, već je otišao dio nekih najljepših uspomena uz kasetu u autu, na klupi u parku ili obali mora. Otišao je poneki stidljivi osmijeh, ukraden poljubac, školska simpatija i dio svega onoga čiji je Đorđe bio sastavni deo, kaže nam Isidora Tubin, zamjenica urednika rubrike Jetset na portalu telegraf.rs.

image
Danijel Bartolić/Cropix

- Teško je pronaći prave riječi, gubitak je najčešće ono neopisivo i neopipljivo. Ne gubimo melodije, stihove, emociju i ljubav koju nam je dao, to je vječno, već gubimo sve ono što nam je mogao dati i što je značilo njegovo postojanje. A značilo je mnogo. Ne samo za Srbiju i našu muzičku scenu, već za cijelu regiju. Đorđe je bio sinonim za ljudskost, emociju i iskrenost. Ringišpil tuge, gubitka i surovog neprijatelja zvanog covid se zavrtio, i u tom vrtlogu otišao je jedan od najvećih, ali vjerujem da je svima nama baš onaj Đoletov "Ringišpil u glavi" najdraži i da će se vrtjeti i kada sve ovo što nas je zadesilo prođe. Mislim da je sve što bi se moglo reći o velikom, a tako skromnom Balaševiću, malo i nedostojno njega, zato neću dalje ni pokušavati. Neka mu je vječna slava i hvala mu na svemu!, rekla nam je Isidora.

23. travanj 2024 21:45