StoryEditorOCM
ForumNOVI ZAKON

Liječnici ne žele ljudima oduzimati vozačke dozvole: ‘Doktori imaju bijele kute, policajci plave. Neka tako i ostane!‘

Piše PSD
24. listopada 2021. - 16:26

Liječnici obiteljske medicine ponovno se ljute na Vladu, budući da su odbijeni svi njihovi prigovori na zakon po kojem bi svojim pacijentima trebali oduzimati vozačke dozvole zbog zdravstvenog stanja. Prijete da će radije otići u mirovinu nego biti policajci, javlja Dnevnik.

Liječnica Vesna Potočki smatra da novi zakon nema smisla, a ističe i kako liječnici oduvijek nose bijele kute, a policajci plave, te da tako treba i ostati.

- To je nonsens. Trećina pacijenata koji su se danas prijavili za pregled sigurno bi otišla sa zabilješkom. Došao je s kurjim okom koje se upalilo i sad više nije siguran hoće moći s tim kočnicu stisnuti - rekla je Potočki reporteru Dnevnika Nove TV Daliboru Špadini

Još nema ni pravilnika s popisom svih bolesti zbog kojih bi trebalo oduzimati vozačku, ističu liječnici.

- Dovest će do potpuno neujednačenog postupanja liječnika diljem Hrvatske jer je sve prepušteno subjektivnoj procjeni liječnika - rekla je doktorica Nataša Ban Toskić, predsjednica Koordinacije liječnika obiteljske medicine (KoHOM).

Liječnici su zabrinuti da bi polovica vozača u Hrvatskoj u nekom trenutku mogla ostati bez vozačke, a posljedice bi bile najgore za one koji upravo za volanom zarađuju svoj kruh.

Predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin ne skriva strah.

- Strahujemo svi. Najviše strahujemo od nepoznanica. Ne smije biti nepoznanica koja bi rezultirala time da iz neke sigurnosti ili mjere predostrožnosti nekom bude oduzeta mogućnost upravljanja vozilom, a samim time i zarada - rekao je Gočin za Dnevnik.

16. travanj 2024 17:17