StoryEditorOCM
ForumJAVILA SE I PULJAK

Kovačević se obrušio na Orešković i ‘aktivisticu iz Splita‘: Na koljenima me molila za posao u Janafu!; Stigao odgovor: Pred takvim da klečim?!

Piše PSD
15. prosinca 2020. - 20:25

Nakon izlaska iz tromjesečnog istražnog zatvora, bivši direktor Janafa i drugoosumnjičeni u aferi Janaf, Dragan Kovačević obratio se novinarima. Izjavio je, između ostaloga, kako nije ''ukrao niti jednu lipicu'' te da će na sudu dokazati svoju nevinost.

- Ja bih se na glavu iz aviona valjda bacio da sam ukrao jednu lipicu. Ja sam iz relativno bogate slavonske obitelji i nisam odrastao u siromaštvu. Ovo nije lako izdržati kada znate da niste ništa krivi, a na sudu ću dokazati svoju nevinost', kazao je Kovačević po izlasku iz Remetinca.

Kovačević se, na pitanje o svom klubu u Slovenskoj ulici, osvrnuo i na Daliju Orešković koja je s Marijanom Puljak, nakon što se saznalo da je predsjednik Zoran Milanović za vrijeme lockdowna bio u klubu, na zid ispred kluba zalijepila ploču na kojoj je pisalo "Ured predsjednika Republike Hrvatske".

image
Damjan Tadić/Cropix

- I onda se tamo ide slikati Dalija Orešković, koja je prva pala, na koljenima me molila za posao u Janafu, komentirao je Kovačević, kako piše tportal.

Dodao je da su Dalija Orešković i "ona aktivistica iz Splita", misleći pritom na Marijanu Puljak, "uništavači društvenog napretka koji uvijek traže neke lopove i kriminalce".

U listopadu je otkriveno da je odvjetnički ured Dalije Orešković radio za Janaf, što je u jednom trenutku kritizirao i predsjednik Milanović. Orešković je tada kazala da je njezin ured bio angažiran 2018. godine za poslove vezane uz uvođenje GDPR-a te da se radilo o jednokratnom poslu s javnim poduzećem.

Političarka je naknadno na Facebooku objavila i fakturu za posao koji je njezin ured odradio za Janaf na kojoj se piše kako je za 68 radnih sati, koliko je ured Dalije Orešković radio za Janaf, naplaćeno 42.500 kuna s PDV-om.

Za Index.hr Orešković je odgovorila na rečeno.

Poručila da je "očito nekim ljudima stala na žulj te da misli to raditi i dalje jer je to znak da dobro radi svoj posao".

- Od muškaraca koji nemaju ni časti ni šarma ne možete ni očekivati ništa drugo nego da govore da žene dobivaju posao tako da kleče na koljenima. Pred njime, valjda? Na njegovu žalost ja nisam ta, ali čini se da Dragan Kovačević zna o čemu priča. Zadnjih dana me blate ljudi poput Dragana Kovačevića i HDZ žetončića Hrebaka, stoga zaključujem da dobro radim svoj posao, kazala je za spomenuti izvor. 

Na društvenoj mreži se oglasila i "aktivistica iz Splita", Marijana Puljak.

"Dalija Orešković i ona aktivistkinja iz Splita, to su uništivači društvenog napretka" - kaže Dragan Janaf Kovačević. Napredovale smo u kratkom vremenu od narikača do uništivačica društvenog napretka", napisala je u objavi.

17. travanj 2024 07:23