StoryEditorOCM
Forum‘ČISTI BIZNIS‘

Kovačević izašao iz Remetinca, sa slobode poručio: Preko noći sam postao meta. U glavi sam imao scenarij i da padnem iz aviona, ali ovako nešto ne!

Piše Jutarnji.hr
15. prosinca 2020. - 15:32

Bivši čelnik Janafa Dragan Kovačević izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu.

- Ne mogu pričati o razočarenju. U glavi sam imao sve scenarije, pa čak i da padnem iz aviona, ali ovako nešto mi nije bilo ni na kraj pameti. A taj Klub, to je prostor od 30 kvadrata u kojem su ljudi donosili hranu i družili su. Tamo su dolazili svi, i vaši kolege. Nije to bio elitni klub. Jednog dana ću vas odvesti ondje pa ćete popiti piće. Ali, to vam je u životu tako, sve je dobro dok ne padnete pa su onda svi protiv vas. sad moram napraviti cjelokupnu analizu, rekao je Kovačević, prenosi Jutarnji.hr.

- U Hrvatskoj imamo veliki problem, a to je uspjeti. Sve će vam oprostiti osim uspjeha. Trebalo me uništiti jer sam bio uspješan menadžer, proveo sam reforme...

Govorio je i o milijun eura u kešu koje je policija pronašla kod njegova prijatelja.

- To je čisti biznis. Taj novac je pripadao mojim partnerima koji su namjeravali kupiti poljoprivredno zemljište u Slavoniji.

Pa tko bi nosio novac u Klub, na mjesto gdje ima 20 ljudi, upitao je Kovačević.

- Sve vam je to dio politike. Ja bih volio da sam žrtva politike, a da sve ostalo funkcionira. Državna tijela imaju pravo tužiti, ali molim vas medije da mi date pravo da se branim. A ne, stavite me u ovdje u ovaj, rekao bih, pakao, a ja ne mogu odgovoriti. Ja bih mnoge mogao tužiti, poručio je Kovačević.

Uvjerava da nikad u životu nije primio mito ili ukrao nekome jednu lipu.

- Ja sam iz jedne ponosne slavonske obitelji, rekao je Kovačević.

Kaže kako je njegov odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem korektan.

Tvrdi da nije znao da će biti uhićen, a odgovorio je i na pitanje je li bacio mobitel u Savu.

- Nikada, nikada. Ja nisam znao... Ja sam najnormalnije taj dan radio. To je privatni projekt, i trebao sam ići za to. Ja nemam nikakvih saznjanja da će mene uhititi. Kakav mobitel, ja ni primisli nisam imao da ću biti uhićen. Meni je nebo palo. Mogao bih tužiti Janaf. Ali one sve koje sam ja tamo zaposlio, a oni su jedva dočekali da mi daju otkaz. Nemam razočarenja u životu, ja sam menadžer u glavi. Idemo dalje, kazao je Kovačević.

- Preko noći sam postao meta, pa se i zadnja šuša može nabacivati s vama, rekao je Kovačević.

20. travanj 2024 07:46