StoryEditorOCM
ForumTEŽINA PORAZA

Kerum nije ušao u Sabor, ni on ni Mladen Grdović se nisu pojavili u izbornom stožeru HGS-a, gdje se tješe da im je ovo samo ‘kontrola uoči lokalnih izbora‘

Piše Joško Dadić/SD
5. srpnja 2020. - 22:41

Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke, jedine stranke koja je izborni stožer imala u Splitu, kao kandidat HGS-a u 10. izbornoj jedinici, neće ući Hrvatski sabor. Zbog toga, Kerum nije niti došao u hotel Corner, na Mažuranićevom šetalištu, u kojem se nalazi njegov izborni stožer.

Malo prije 20 sati, prve izlaze ankete prokomentirao je i Igor Stanišić, predsjednik splitskog Gradskog vijeća.

- Po izlaznim anketama, u 9. izbornoj jedinci HDG ima 1,11 posto, A U 10. izbornoj jedinici je nešto bolji. No, to su izlazne ankete, a ne znamo ni na koliko su mjesta prikupljane. Prve službene rezultate dobit ćemo oko 22 sata, i vjerujem da ćemo tada dosta bolje stajati - kazao je Igor Stanišić, dodavši:

- Prema nekim mojim neslužbenim podacima, koje sam dobio iz Zagreba, HGS daleko bolje stoji, nego što kažu izlazne ankete. No, za to ćemo ipak trebati još malo pričekati - kazao je Stanišić.

Ipak, malo prije 21.30 sati okupljenima se ponovno obratio Igor Stanišić, kazavši:

- Nisu se obistinili moji podaci koji su govorili da stojimo bolje. s ovim rezultatom nismo zadovolljni, nemojmo se lagati. No ovi su
izbori pokazali da se moramo pripremiti za iduće gradske izbore, i tu postići još bolje rezultate nego što ih imamo, kao i i da nam sada nije mjesto u Hrvartskom saboru. No na idućim gradskim izborima pokazat ćemo našu pravu snagu - kazao je Stanišić, uz veiki pljesak nazočnih.

Na pitanje zašto Kerum nije stigao, kratko je odgovorio:

- To ćete morati njega upitati.

Na dodatni upit, je li mu žao što Kerum i sada, poslije ovog izbornog poraza, nije sada "tu s njima", Igor Stanišić je kazao:

- Naravno da mi je žao, jer je Željka Keruma, od kojeg se može dosta naučiti, uvijek volim vidjeti sa sobom - naglasio je za kraj Stanišić.

- Ovo je je prva kontrola HGS-u uoči lokalnih izbora koji će se održati iduće godine. I upravo zbog toga, HGS bi trebao iz ovoga izvući pouke, te se bolje pripremiti nego sada. Mislim da su simpatizeri Željka Keruma ovim izborima rekli da je on potrebniji i korisniji da bude ponovno splitski gradonačelnik nego da ide u Sabor - kazao nam je Damir Karaman.

Po objavi izlaznih anketa, po kojima je HDZ deklasirao SDP, nije bilo velikog pljeska, ali niti razočaranja. Jer, svi su čekali "prave" rezutate izbpra za Hrvatski sabor, i vijest kako stoji Željko Kerum u 10. izbornj jedinici. No, izborni stožer Željka Keruma i Hrvatske građanske stranke u hotelu Corner na Mažiranićevom šetalištu, već pola sata prije izlaznih anketa, vrvio je od novinarskih ekipa.

Nikolina Radić iz RTL-a bila je iznenađena što još uvijek nema Keruma u Cornera, ali joj je bilo jasno da čeka prve konkretnije rezultate.

- No, nema ni drugog s liste HGS-a u 10. izbornoj jedinici, nema Grdovića, a hoće li večeras doći, još uvijek nitko ne zna - kazala je Nikolina Radić.

Kažimo i da su se u "Cornera" okupili svi najbliži Kerumovi prijatelji i suradnici. U već spomenute, tu se još našli Petroslav Sapunar, Filip Radoš, Tomislav Borozan, Željka Kerum, Davor Grčić - Gaga, Irena Gracin, Lidiaja Bekavac, Ante Zuanić, ravnatelj Opere HNK Split dirigent Jure Bučević, Edita Grubišić, Damir Margeta, Tonči Omrčen, Damir Ćosić - Roda, te mnogi drugi.

23. travanj 2024 14:52