StoryEditorOCM
ForumPREMIJER PLENKOVIĆ

"Je li Hrvatska pobijedila koronu? Što se tiče prvog poluvremena - jest. Sezona? Zadovoljni smo"

Piše JL
15. kolovoza 2020. - 19:22

Premijer Andrej Plenković posjetio je danas poslijepodne Svetište Majke Božje Trsatske te ondje komentirao najnovije informacije o koronavirusu i turističkoj sezoni.

- Možemo biti zadovoljni kako je turistička sezona prošla. Dobro smo odradili taj ples. Rezultati su iznad očekivanja. Nemojte zaboraviti kakve su bile predikcije. U prvom poluvremenu s Covidom smo odradili sjajnu utakmicu, sjetite se slika iz Italije... Bolest je ranije bila puno ubojitija. Mislim da je tada bila situacija mnogo ozbiljnija - rekao je, između ostalog, premijer.

Dodao je da je povećan broj zaraženih očekivan s obzirom na veliki broj ljudi koji oboravi u Hrvatskoj. - Razgovarao sam jučer i s austrijskim i sa slovenskim premijerom, oni se najviše boje da se zaraza ne bi proširila u školama. Svaka zemlja vodi računa o zemlji. Mi smo napravili dobar posao oko turizma i očekujem da naša diplomacija s ministarstvom zdravstva komunicira podatke o brojkama po županijama - izjavio je Plenković te na pitanje je li Hrvatska pobijedila koronu odgovorio: - Što se tiče prvog poluvremena - jest.

Premijer je nakon izjave medijima otišao na misu.

18. travanj 2024 20:25