StoryEditorOCM
ForumNA ISTOM KOLOSIJEKU

Izbjegnuta tragedija na hrvatskoj pruzi: zbog pogreške prometnika umalo se sudarili vlakovi u kojima je bilo 127 ljudi

Piše Hina
5. svibnja 2023. - 17:27

Dva vlaka koja su se kretala na istom kolosijeku jedan prema drugome zaustavljena su između kolodvora Andrijevci i Garčin na udaljenosti od oko dva kilometra, nema ozlijeđenih, a do skorog sudara je došlo zbog pogreške prometnika, priopćili su u petak iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

U 12.34 sati između kolodvora Andrijevci i Garčin na istom kolosijeku zaustavljeni su putnički vlakovi na međusobnoj udaljenosti od oko dva kilometra. Oba vlaka trebala su proći istim lijevim kolosijekom, jer se na desnom izvode radovi, o čemu su svi dionici bili obaviješteni.

Prema prvim informacijama, oba vlaka su se našla u isto vrijeme na lijevom kolosijeku zbog pogreške prometnika vlakova, koji je odmah nakon uočenog propusta kontaktirao strojovođu i zaustavio vlak.

Iz Policijske uprave brodsko-posavske potvrdili su da je zaprimljena dojava u 13.05 sati o krivom preusmjeravanju vlaka na relaciji Donji Andrijevci – Staro Topolje.

Kažu da su vlakovi koji su dolazili iz suprotnih smjerova zaustavljeni na vrijeme, te da nije bilo ozlijeđenih osoba.

Putnički vlakovi su prometovali na relaciji od Glavnog kolodvora u Zagrebu prema Vinkovcima, odnosno na relaciji od Vinkovaca prema Glavnom kolodvoru u Zagrebu.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i provođenje očevida radi utvrđivanja okolnosti i činjenica tog događaja, o čemu je obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Prema pisanju medija, u vlaku koji se kretao iz Zagreba prema Vinkovcima bilo je 45 putnika, a u vlaku u smjeru iz Vinkovaca 82.
 

24. travanj 2024 00:20