StoryEditorOCM
ForumKOBNA GRIJALICA

Izašli jezivi detalji tragedije u Srbiji: roditelji i susjedi pokušali spasiti četvero djece, ali je plamen bio prejak

Piše vijesti sd
5. ožujka 2023. - 18:59

Kao što smo već pisali, četvero djece stradalo je u nedjelju u požaru u stanu u srpskom gradu Novom Pazaru. U stanu u kojemu se razbuktao požar spasioci su našli djecu koja su najverovatnije umrla od gušenja ugljikovim monoksidom, dok su u susjednoj sobi pronađeni ozlijeđeni majka i otac, s teškim opeklinama drugog, trećeg i četvrtog stupnja. 

Otac preminule djece je Egipćanin, a majka Bošnjakinja. Poginuli su blizanci stari tri godine, dijete od dvije godine i beba. Vatrogasci su na mjesto požara stigli u roku od četiri minute, ali mališanima se nije moglo pomoći, piše Sandžak Danas.

I policija je stigla za nekoliko minuta, ali požar je bio već u poodmakloj fazi. Prolaznici i susjedi, kad su vidjeli plamen u stanu, su pokušali pomoći, ali vatra je bila prejaka.

Otac je pokušao spasiti djecu preko terase, ali nije uspio probiti vrata koja su se zaglavila. Pritom je na 45 posto površine tijela zadobio opekline drugog, trećeg i četvrtog stupnja, a majka na 18 posto tijela ima opekline drugog i trećeg stupnja. U teškom su stanju.

Rođak obitelji je kazao da je uzrok požara mogao biti u grijalicama.

"Grijali su se na peć i grijalice na struju. Znate kako to ide, stvari ostavljaju da se suše, vjerojatno se nešto zapalilo. Majka djece je moja sestra, udana je za Egipćanina. Djece im više nema, a i oni su u teškom stanju", rekao je.

16. travanj 2024 14:07