StoryEditorOCM
ForumPROLAZNIK KOJI JE PRVI PRISKOČIO U POMOĆ KRISTINI, NAKON ŠTO JU JE S PRIJATELJIMA NAPAO KOMŠIĆ

'Iz razbijenog auta izašla je djevojka sva u šoku...'

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/Jutarnji.hr
20. prosinca 2018. - 19:50
komsic

Pod velikim mjerama osiguranja nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću (20), njegovim prijateljima Arjanu (23) i Armendu Rexhepiju (23) te Filipu Filipoviću (23) na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Komšić i ekipa su optuženi da su presreli Kristinu Krupljan, demolirali joj auto te ukrali mobitel tri mjeseca prije nego što će je Komšić brutalno ubiti, piše Jutarnji list.

Prvi koji joj je pritekao u pomoć tog jutra bio je prolaznik Jakov B.B. koji se kobnog 27. studenog 2016. oko 5:40 sati s prijateljima po Bukovačkoj ulici vraćao kući.

- Hodajući s prijateljima po ulici, u susret nam je dolazio auto koji je imao sva četiri žmigavca uključena. Iz njega je izašla mlada djevojka sva u šoku. Bila je uznemirena i tražila je da pozovemo pomoć. Auto je imao razbijeno stražnje vjetrobransko staklo. Zvao sam policiju. Ona je jedva govorila, neartikulirano. Uspio sam shvatiti da joj se nešto dogodilo, da joj je netko razbio auto i uzeo mobitel. Ne sjećam se da li je imala ikakve vidljive ozljede. Dosta je vremena prošlo - prisjetio se svjedok Jakov B.B.

 

Prijateljica pokojne Kristine Anamarija P. kratko se prisjetila večeri koju je provela s Kristinom u Bunga Bunga klubu kod Cibone prije nego što ju je David s prijateljima napao na Bukovačkoj.

- U Bunga Bunga klub smo došle taksijem. Nitko od okrivljenika s nama nije bio. Ostale smo do 3 ili 4 sata ujutro i krenule kući. Sjele smo u taksi i otišle do Kozari Boka gdje je Kristina ostavila svoj auto. Obje smo otišle svaka svojoj kući. Nakon toga se s njom više nisam čula sve dok me nije nazvala i rekla da je izašla iz bolnice i da je puna rana jer da su je David i dečki, čijih se imena ne sjećam, slupali auto - rekla je prijateljica Kristine Krupljan.

Na upit suda što joj je Kristina rekla da joj se dogodilo točno i tko ju je sve napao, odgovorila je da ju je samo pitala “kako je i je li dobro, ali ne i gdje se incident dogodio ni što se dogodilo”.

Podsjetimo, optužnica četvorku tereti da su 27. studenog 2016. oko 5:40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te su na njoj, a onda i na njezinom automobilu, svaki na svoj način, iskalili bijes. Bio je to incident radi kojeg je nesretna Kristina dala iskaz u prostorijama Državnog odvjetništva 22. veljače prošle godine, a tog istog dana navečer Komšić ju je ubio u autu, ispred njezine zgrade na Volovčici.

S Komšićem je u intimnoj vezi bila od 2012., a tijekom te turbulentne veze više su puta prekidali jer je on, prema Kristininim tvrdnjama, znao biti nasilan i ljubomoran.

- Davida i trojicu njegovih prijatelja srela sam na izlasku iz noćnog kluba. Tražio je da idemo van razgovarati, vukao me za ruku i prigovarao mi kako sam se to obukla. Prišla sam redarima i rekla da me maltretira te sam uz njih čekala taksi - opisivala je Kristina u tužiteljstvu i pojašnjavla da je u klub došla taksijem jer nije znala hoće li tamo piti alkohol. Zatim je taksijem otišla po svoju Opel Astru da bi na semaforu primijetila Komšićev crni Mercedes C klase. Učinilo joj se da je sam u vozilu pa su počeli dogovarati da se nađu.

- Na semaforu sam skrenula ulijevo prema maksimirskom stadionu i tako sam vozila dok mi Mercedes nije došao s desne strane. Uočila sam da je David zapravo na mjestu suvozača i da nije sam. I dalje smo razmjenjivali poruke te mi je rekao da stanem iza njih. Stala sam na kružnom toku na križanju Petrove i Bukovačke ceste. On je izašao iz Mercedesa i krenuo prema meni.

Pozvala sam ga da sjedne na suvozačevo mjesto. Kratko se nećkao, a potom se vratio u Mercedes prijateljima - pričala je još tad Kristina tužiteljima nakon čega su krenuli prema Bukovačkoj gdje su joj prepriječili put pa je bila primorana stati.

- David je naglo izašao iz Mercedesa i uzrujano prišao mom autu. Ja sam se zaključala i malo otvorila prozor kako bi mogli razgovarati. Derao se: "Zašto nas pratiš?" i vikao da nema on što sa mnom razgovarati. Govorio mi je: "Makni se kur.....!" pritom pokušavajući ući u moj auto. Zatim je nogom udario u vanjski retrovizor koji je pao i razbio se.

Razbio je i staklo na prednjim lijevim vratima, a komadići stakla su mi razrezali šake. Kroz razbijeni prozor primio me za kosu i udario mi glavom o upravljač. Sjedila sam i plakala, a netko je pitao: “Što ćemo sad s njom?” pa su počeli gurati unazad moj auto - prisjetila se još Kristina koja je pokušavala ubaciti auto u brzinu da pobjegne, ali nije uspjela jer je tek bila položila vozački.

Nakon toga, auto je udario u kamenu ogradu dvorišta zbog čega se razbilo stražnje vjetrobransko staklo i stražnji dio auta, a kad je uzela svoj Samsung Galaxy S7 da pozove policiju, Arjan ju je počupao za kosu i istrgnuo mobitel iz ruke. Komšić i prijatelji su se Mercedesom odvezli prema centru. Mobitel je procijenila na 6500 kuna, a osiguranje štete na vozilu procijenjeno je na 40.000 kuna.

Tužiteljstvo za Komšića traži dvije godine i četiri mjeseca zatvora, a za trojicu suoptuženika po dvije. Dok čeka drugostupanjsku odluku zbog ubojstva Kristine Krupljan iza Davida Komšića je, pak, već jedna pravomoćna presuda od 14 mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak.

25. travanj 2024 14:51