StoryEditorOCM
ForumPLAYBOYEVA ZEČICA IZ PRIMOŠTENA ISKRENO O PERVERZIJAMA:

Htjeli su da ih bičujem, da me gledaju golu u kuhinji...

Piše Petar Mikuličin/SD
8. listopada 2017. - 21:29
1_ena 1.JPG

U primoštenske prirodne ljepote možemo bez ikakve zadrške ubrojiti i Enu Čobanov ili umjetnički Enu Friedrich. Znatiželjni pogledi posezonskih gostiju i te kako su "zapinjali" na crnokosoj Playboyevoj zečici, dok nas je častila razgovorom koji smo dogovarali tjednima.

- Cijelo ljeto sam provela u okolici Zagreba, sudjelujući u projektu o kojemu vam, nažalost, ne smijem puno pričati. Da mogu, vjerojatno biste imali deset stranica materijala! Samo ću reći da sam uživala - krila je Ena informacija o svom sudjelovanju u reality showu.

Ovih je dana Ena, konačno, stigla guštati u svom Primoštenu.

- Doma sam dvaput godišnje po tri, četiri dana. U Primoštenu se naspavam, odmorim. Roditelji su najveća prepreka apsolutnom odmoru. Mama me konstantno šopa hranom, pa sam vjerojatno i sad dobila tri, četiri kilograma. Nisam se stigla ni okupati. Samo sam točala noge kad sam pozirala za "Slobodnu" - opušteno priča Ena.

Hefner kao uzor

U priči nismo mogli preskočiti smrt Hugha Hefnera, osnivača časopisa Playboy i Enina velikog uzora, koji je nedavno preminuo u dubokoj starosti.

- Hugh Hefner je za me bio pojam čovjeka koji dobro živi. Ogromna kuća, bezbroj ljepotica… Od malih sam nogu sanjala biti na njegovom mjestu! No, nikad se nisam vidjela u koži tih cura, ni željela završiti u tom časopisu. Sa sedamnaest godina istetovirala sam znak Playboya u čast Hefu.

I ne sluteći da ću devet godina poslije postati Playboy zečica. Od Zvonimira Kušeca dobila sam upit za probno snimanje. Bilo je to za pictorial hrvatskog izdanja Playboya - otkrila nam je Ena Čobanov ili umjetnički Ena Friedrich. Primoštenka sa zagrebačkom adresom.

A Ena je sve samo ne konvencionalna Playboyeva zečica. Kao magistra povijesti umjetnosti pisala je znanstvene radove za muzeje. Za nju se ne vezuju afere, ekscesi…

- Endemska sam vrsta već činjenicom da sam hrvatska Playboy zečica! Cure zaziru od golišavih fotografija jer imaju strah od osude javnosti.

Zajedljivi, bezobrazni komentari, uvrede i pridjevi, kakvih bi se svaki vjernik posramio, česte su zluradosti "internet-savjetnika". Na vrlo zloban način trude se prikazati kao pošteni. S takvom se, zatrovanom okolinom, nakrcanom lažnim moralom, gdje je zatucanost raširenija od gluposti, većina cura ne može nositi - govori Ena.

Enina elokvencija lako objašnjava njezin drugi hobi - pisanje. Atraktivna je Primoštenka pisala kolumne na različitim portalima, a priprema i autobiografsku knjigu.

Poput Nives Celzijus, dobro se snalazi u spisateljskim vodama!

- Knjiga je spremna. Napisana, pročitana i lektorirana. Ona je moja spisateljska beba. Nikad nisam bila toliko otvorena kao kad sam je pisala.

Dotiče se puno tabu-tema. Netko će reći da je negativna, a za mene je brutalno iskrena. Želim je tiskati da bude dostupna svima. Kod kuće imam ogromnu biblioteku, no ne bih ni jednu knjigu platila više od trideset kuna, makar autor bio Krleža. Zašto bi onda moja bila skuplja? A Nives? Ona je nedostižna - kaže nam Ena.

Zgodna Primoštenka okušala se i kao filmska glumica. Poznanstvo s indijskim fotografom L. Ramachandranom odvelo ju je u Bollywood ili indijsku inačicu Hollywooda.

- S njim sam poslije snimala i u Indiji, pratio me i do Hrvatske. U Indiji sam dobila novu filmsku ulogu. Prije toga ću s Ramachandranom u New York. On će u siječnju u SAD-u održati seminar o umjetnosti poziranja na koji je pozvao i mene - otkrila nam je Ena.

Život Playboyevih zečica je, međutim, vrlo daleko od crvenog tepiha. Mnoge od njih okusile su surovu stranu tog biznisa. Nisu rijetke ni nemoralne ponude. Doživjela ih je i Ena.

- Bilo ih je svih vrsta. Od nagovaranja na smještanje afera poznatim i manje poznatim ličnostima, ponuda da mi se prodaju lente ili titule, prijedloga za snimanje pornića, molbi da bičujem ljude.

Neki su željeli da provedem vikend s njima, drugi da sjede u kutu mog stana i šutke me promatraju dok obavljam kućanske poslove. Po meni jezivo, zar ne!? Problem sam riješila tako što sam na Facebooku objavila imena svih tih muljatora i perverznjaka. Većina ih je shvatila da "ne, hvala", znači "ne"! Bilo je čudnih, idiotskih zahtjeva i od takozvanih celebrityja. Jedan hrvatski pjevač me je nagovarao da zajedno pošmrčemo par linija kokaina kad sam imala sedamnaest godina - smiono otkriva Ena.

Atraktivna Primoštenka, dakako, puno radije spominje komplimente, pa čak i loše ulete koje je doživjela.
- Više cijenim komplimente koji se odnose na moj rad nego na izgled. Za dobru fotografiju, video ili za izradu jedne haljine katkad su mi potrebni i dani rada, a za dnevni izgled četrdesetak minuta.

Da natrackam šminku i utegnem se u kakvu krpicu. Kad je riječ o uletima muškaraca, sve je više onih loših. Bahaćenje i spominjanje prestižnog automobila, pokušaj šarmiranja skupim bocama alkohola... Više od lima i skupih tekućina cijenim normalne ljude - naglašava ova osebujna djevojka.

Ipak, ima nešto što joj smeta i više od muškaraca s "prljavim mislima".
- Ženska razmišljanja. Žene su daleko okrutnije od muškaraca! One će potencirati tezu "koliko sam jadno i isprazno biće", nazivati me "sponzorušom" i "šupljoglavom", govoriti da sam "ionako loša u svom poslu". Prozvat će moje roditelje zbog lošeg odgoja, izraziti sućut jadniku koji će završiti sa mnom - ističe Ena neugodna iskustva sa ženama.
U ljubavi, kaže, tolerira puno toga. No, postoje stvari preko kojih ne može prijeći.

- Psihičko i fizičko zlostavljanje ne dopuštam! Poslije dvanaest sati snimanja na suncu u štiklama, gladna i žedna, ne bih podnijela pitanja mog dečka u stilu "Jel ti se ko upucavao?", "Sigurno ti se netko svidio?" ili "Garant si me prevarila". Riješila bih ga se i prije nego što završi s pitanjima - kaže Ena Čobanov ili umjetnički Friedrich, koja je, na razočarenje ljubitelja njezina lika, u sretnoj vezi.

Ena nikad nije skrivala da su joj grudi glavni adut. Zato je već i navikla na pitanje "jesu li prave?".

- Moje su grudi prirodne veličine. Od djetinjstva sam imala želju prestati izgledati "deformirano", skrivati se pod širokim majicama, izbjeći ogovaranja. Nisam uspjela.

Prvo sam bila "deformirana", a onda su me prozvali "plastičnom". Ne krijem da sam prije gotovo deset godina imala rekonstrukciju desne dojke. Silno suosjećam sa ženama koje se ćute manje ženstveno jer su zbog opake bolesti izgubile jednu ili dvije dojke - emotivno priznaje naša sugovornica.

Atraktivna crnka, međutim, više ne misli ići "pod nož".

- Kada biste pitali moje "hejtere", trebala bih operirati cijelu glavu! Osobno, mislim da mi zahvati nisu potrebni! Nisam slijepa da ne primijetim svoj monumentalni nos. Svjesna sam da nije malen, ali nisam sigurna da će moja ozloglašena "kljukica" doživjeti turpijanje - smije se Ena.

Ne misli ići 'pod nož'

Zato bi rado ukrasila svoje tijelo još pokojom tetovažom.

- Mnogi mi govore da ću, kad ostarim, požaliti što sam ih stavljala. A ja jedva čekam doći u godine kad me više ništa neće odvraćati od tetovaža - najavljuje ova slobodoumna cura, kojoj nije nikakav problem kupovati trenerke, majice ili tenisice na muškom odjelu, jer, kako kaže, "ne vidi razlog za glumljenjem ženstvenosti i seksipila u svakodnevnom životu".

Ena se nije skidala samo za hrvatsko, već i za slovensko, talijansko, portugalsko i južnoafričko izdanje Playboya. No, ne proučava danonoćno svoje mane i vrline u ogledalu.

- Moram biti u određenoj fizičkoj formi kako bih se mogla baviti modelingom, ali… Trebaju li nam zaista infišacije poput botoksa u dvadesetima, manikure, pedikure, solariji, žensko brijanje lica, pilinzi, depilacije ptičjim mlijekom, anticelulitni tretmani, tetoviranje obrva, ugradnja trepavica!?

Ništa od navedenog ne može vam pomoći u modelingu ako niste na "ti" s vlastitim tijelom. Cura uživo može izgledati kao hollywoodska diva, ali ako nije opuštena pred kamerom, rezultat neće nimalo "mirisati" na crveni tepih! - poručila je Ena.

24. travanj 2024 20:43