StoryEditorOCM
ForumDOBRI ODNOSI

Hrvatska donirala cjepivo Crnoj Gori; Beroš: ‘Pokazali smo brigu za zemlje u okruženju i bar malo doprinijeli u borbi protiv ove ugroze‘

Piše PSD
25. svibnja 2021. - 16:34

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš i crnogorska ministrica zdravstva Jelena Borovinić Bojović potpisali su danas Ugovor o donaciji cjepiva Republike Hrvatske Republici Crnoj Gori te suradnji Republike Hrvatske i Republike Crne Gore po pitanju transplantacijskog programa, javlja N1.

“Pokazali smo brigu za zemlje u okruženju i bar malo doprinijeli u borbi protiv ove ugroze koja može i mora biti utemeljena na zajedničkim nastojanjima. Dotaknuli smo se i transplantacije, nacionalni program u RH zaživio je već neko vrijeme, postiže rezultate koji su prepoznati van Hrvatske, drago mi je da ga je prepoznala i Crna Gora. Republika Hrvatska napravit će sve da prenese iskustva Crnoj Gori”, rekao je Beroš nakon potpisivanja ugovora, a prenosi N1.

Crnogorska ministrica zahvalila se Hrvatskoj i ministru Berošu na prijateljskoj gesti.

“Danas smo imali vrlo važne razgovore koji su se odnosili na dvije važne teme. Jedna je Covid-19 pandemija, a druga transplantacijski program gdje smo vrlo zahvalni Republici Hrvatskoj koja je iskazala nakanu da nam pomogne u rješevanju ovog problema. Potpisali smo važan memorandum o suradnji”, rekla je Borovinić Bojović.

17. travanj 2024 01:43