StoryEditorOCM
ForumNOVE MJERE

Hrvatska dobila karantenu zbog opasnosti od koronavirusa, ministar kaže da ‘puše i na hladno‘: Ne želimo ništa prepuštati slučaju...

Piše Jutarnji.hr
21. veljače 2020. - 18:39

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je donio odluku o osnivanju karantene kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze koronavirusom, na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U karanteni koja je osnovana u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" boravit će osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene koronavirusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze, piše Jutarnji list.

Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama. Ova odluka stupila je na snagu danas.

“Do danas, na sreću, u Hrvatskoj nema zaraženih i oboljelih osoba od koronavirusa. Međutim, ne želimo ništa prepuštati slučaju u zaštiti hrvatskih građana od ove ugroze. Iskustvo iz susjedne Italije i nekih drugih sredina traži od nas da 'pušemo i na hladno', pa sam stoga odlučio, uz sve do sada poduzeto, osnovati karantenu kao još jednu dodatnu preventivnu mjeru”, izjavio je ministar Vili Beroš.

Šest osoba pozitivno je na koronavirus u Italiji, a liječnici testiraju stotine ljudi koji su možda bili u kontaktu s njima, objavila je u petak talijanska regija Lombardija.

23. travanj 2024 09:27