StoryEditorOCM
ForumNEVIĐENO

Dramatični trenuci u Monzi: težak sudar Verstappena i Hamiltona, Nizozemac se bolidom popeo na glavu svjetskom prvaku, moglo je završiti tragično

Piše PSD
12. rujna 2021. - 16:32

Vozio se 26. krug, Lewis Hamilton je upravo izašao iz boksa, Max Verstappen je jurio iz njega te ga je u zavoju odlučio preteći.

Međutim, Hamilton je zauzeo obrambenu poziciju, malo mu je zatvorio prostor za pretjecanje, ali Verstappen je ušao u maksimalni rizik, te je došlo do sudara koji je obojicu izbacio iz utrke. Sudar je bio spektakularan, Verstappenov se bolid doslovno 'popeo' na Hamiltona i njegov Mercedes. Malo je nedostajalo da stražnji desni kotač Red Bulla završi na Hamiltonovoj glavi, što bi bila prava tragedija, prenose Sportske novosti.

Sudar Hamiltona i Verstappena pogledajte OVDJE.

Njih dvojica vode žestoku borbu za ukupnu pobjedu i ovo je već treći put ove sezone da su sudjelovali u međusobnom incidentu.

Verstappen je nakon sudara izašao iz bolida te prošao pokraj Hamiltona tako da ga nije ni pogledao, iako ga je doslovno pregazio.

Nizozemac je očito ljut i misli da je britanski vozač krivac za incident, ali nismo sigurni da je to tako. Bio je to klasičan trkački sudar u kojem je Verstappen možda čak bio i nešto više kriv nego Hamilton.

19. travanj 2024 12:31