StoryEditorOCM
ForumPROTIV MEDIJA

Drama na Prisavlju: prosvjednici žele ući u zgradu HRT-a, televiziju brane pripadnici policijske interventne postrojbe! Pogledajte fotografije...

Piše psd
20. studenog 2021. - 19:08

Dio prosvjednika se nakon završetka prosvjeda na Trgu bana Jelačića u Zagrebu uputio prema HRT-u.

image
Boris Kovacev/Cropix

Tamo ih je dočekao veliki broj policajaca koji su im zapriječili prolaz prema zgradi.

Okupljeni su uzvikivali: "Izdaja, izdaja".

Nešto iza 18 sati, nedugo nakon završenog prosvjeda, dio ljudi se uputio pred zgradu HRT-a. Traže ulazak i razgovor s odgovornim osobama, navodi Dnevnik.hr.

Policija je čunjevima ogradila cestovni pristup zgradi HRT-a.- ''Maske su kancerogene! Masoni! Skinut ćemo mi lopove'', dovikivali su neki od prosvjednika.

''Skinite maske!'', jednoglasni su prosvjednici. ''Bolje rob, nego grob!'', kazao je jedan muškarac. ''Neka me uhite, sad!'', doviknuo je jedan muškarac.

''HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu! Tražim odgovornog HRT-a i da napravimo smjenu Glavnog ranvatelja'', kazao je jedan muškarac ispred HRT-a. ''Dovedite urednika i snimajte nas uživo. Ovo ne može biti tvornica cenzure. Zašto vas plaćamo!'', uputili su prosvjednici.

Nisu bili zadovoljni što ih je snimao samo snimatelj HRT-a. ''Izdaja, lopovi!'', skandirali su prosvjednici.

Policija je oko 19 sati medije izviijestila da trenutno nema razloga za njihovu intervenciju. 

image
Boris Kovacev/Cropix
image
Boris Kovacev/Cropix

"Ovo nije cjepivo, ovo je otrov! Ono što je najgore - genetika nam se mijenja. Kad bude 5G mreža, napisat će 'game over", vikali su prosvjednici.

Optužili su HRT da laže i širi strah.

"HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu", rekao je jedan od muškarca i poručio da traži smjenu šefa HRT-a, navodi Index, uz podatak da HRT trenutno čuva 100 policajaca. 

image
Boris Kovacev/Cropix
image
Boris Kovacev/Cropix
image
Boris Kovacev/Cropix

Prosvjednici su policajcima vikali "stanite uz nas", a dio ih je tražio od policajaca da ih puste na razgovor s predstavnicima HRT-a. Izvikivali su uvrede na račun novinara, navodi HRT.

"Tražimo odgovornog HRT-a da napravimo smjenu glavnog ravnatelja"

''HRT laže hrvatski narod, širi strah, neprijateljsku propagandu! Tražim odgovornog HRT-a i da napravimo smjenu glavnog ravnatelja'', kazao je jedan muškarac ispred HRT-a.

''Dovedite urednika i snimajte nas uživo. Ovo ne može biti tvornica cenzure. Zašto vas plaćamo!'', rekli su prosvjednici.

Na snimci se vidi kako viču "Izdaja, izdaja".

Prosvjednike predvodi aktivist i teoretičar zavjera Marko Francisković, koji je danas govorio na prosvjedu protiv covid-potvrda u centru Zagreba, piše Index. 

image
Boris Kovacev/Cropix
image
Boris Kovacev/Cropix
image
Boris Kovacev/Cropix

Glasnogovornik Vlade Marko Milić na Twiteru je osudio napad dijela prosvjednika na novinare.

- Kakvo divljaštvo i kukavičluk prosvjednika koji su napali s leđa novinara dok je izvještavao za RTL. Tzv. borci za slobodu ugrožavaju slobodu i prava većine odgovornih u društvu! I to na dan kad imamo 65 umrlih. A danas otkrivaju i svoj politički predznak, napisao je Milić.

19. travanj 2024 14:02