StoryEditorOCM
ForumIZ MUP-A

Dovršeno istraživanje tuluma u kaštelanskoj konobi Pršut: svi su bili u prekršaju, Mornaru sankcije zbog organizacije, a Kerumu kao odgovornoj osobi

Piše PSD
11. veljače 2021. - 18:12

U odnosu na javno objavljenu snimku sačinjenu u ugostiteljskom objektu na području Kaštela, dovršeno je istraživanje događaja, te je utvrđeno kako su sudionici ostvarili obilježja prekršaja, javljaju iz PU Splitsko-dalmatinske o nedavnom tulumu u konobi 'Pršut'.

Iz prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica utvrđeno je postojanje sumnje da osobe koje su 23. siječnja boravile u ugostiteljskom objektu nisu nosile zaštitne maske čime su ostvarile obilježja prekršaja iz članka 47 st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti radi čega će jedanaest osoba biti prekršajno sankcionirano sukladno Prekršajnom zakonu.

Iz provedenog dokaznog postupka utvrđeno je da je 47-godišnjak, također, ostvario obilježja prekršaja iz čl. 47. st. 2. toč. 11. jer je organizirao privatno okupljanje, te će radi toga biti prekršajno sankcioniran.

Također, utvrđeno je postojanje sumnje da su tijekom navedenog događaja ostvarena obilježja prekršaja iz članka  čl. 47 st.2.t 11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno nije  poštivana zabrana ili ograničenje privatnih okupljanja radi čega će 61-godišnjak, kao odgovora osoba u pravnoj osobi i pravna osoba u sklopu koje posluje ugostiteljski objekt biti prekršajno sankcionirani.

Državnom inspektoratu biti će upućeno izviješće, a o utvrđenim činjenicama uputit će i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

25. travanj 2024 08:42