StoryEditorOCM
ForumNESREĆA U ROVINJU

DAN NAKON FATALNE NESREĆE U KOJOJ JE POD MERCEDESOM TONYJA CETINSKOG POGINUO MUŠKARAC Istarska policija: 'Pjevač ga je pregazio nakon oštrog zavoja'

Piše JL
4. studenog 2017. - 11:50
toni

Dan nakon nesreće u kojoj je pod automobilom poznatog pjevača Tonyja Cetinskogzavršio 62-godišnjak, koji je na mjestu događaja u Rovinju pronađen mrtav, istarska policija tek navodi da je očevid obavljen te da je tijelo preminulog prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje će po nalogu državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

- Policijski službenici zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom na mjestu događaja obavili su očevid i utvrdili da se nesreća dogodila kada je 48-godišnjak upravljao osobnim automobilom Mercedes pulske registarske oznake kolnikom Puste ulice te dolaskom u oštar nepregledan zavoj automobilom pregazio 62-godišnjeg muškarca, ističe glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović.

- Je li pregaženi muškarac u trenutku naleta Mercedesa na njega ležao, kako se neslužbeno nagađa, te da li ga je vozač mogao vidjeti i zaustaviti vozilo vrlo lako će se utvrditi prometnim vještačenjem, kaže za Jutarnji Goran Husinec, stalni sudski vještak za cestovni promet, tehniku i procjenu motornih vozila i plovila.

- Kod naleta osobnog automobila na ležećeg čovjeka na cesti, što je dosta rijedak slučaj, ali se događa, na automobilu nastaju samo oštećenja prednjeg spojlera dok maska i poklopac motora ostaju neoštećeni. Mogućnost izbjegavanja najviše ovisi o brzini vožnje, vidljivosti, vrsti svjetla na vozilu te boji odjeće preminulog, ističe Husinec za Jutarnji.

19. travanj 2024 04:03