StoryEditorOCM
ForumTATI SLAVENU PRIJETI 10 GODINA ZATVORA

Bračanin koji je borbom za sina s autizmom ganuo javnost optužen da je izvukao pola milijuna kuna od donacija za bolesnu djecu

Piše Zadarski.hr/Dnevnik.hr
7. ožujka 2019. - 18:43
SLAVEN VUJIĆ

Nakon dvije godine od priče u 'Provjerenom' i istraživanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske podignulo je optužnicu protiv Slavena Vujića, u javnosti poznatijeg kao tata Slaven.

Kako javlja dnevnik.hr, istražitelji sumnjaju kako je Vujić, kao predsjednik dvije udruge, zlorabio dobrovoljne priloge što ih je prikupio u humanitarnim akcijama. Na taj je način, prema optužnici DORH-a, izvukao pola milijuna kuna donacija koje su prikupljane za djecu s poteškoćama u razvoju. 

Prijeti mu do 10 godina zatvora.

Rehabilitatori koji su radili u njegovoj prvoj udruzi, ali i roditelji koji su sudjelovali u izgradnji njegovog megaprojekta, obnove dvorca Dioš u Končanici za djecu s poteškoćama i njihove roditelje, presretni su zbog te vijesti. Naime, oni su i podnijeli kaznenu prijavu.

"Cijela ta priča oko dvorca Dioš je bila dobro izmišljena priča. Mi roditelji djece sa poteškoćama lako smo se navukli na to", rekao je za 'Provjereno' Zvonimir Rukavina, jedan od bivših suradnika Slavena Vujića iz udruge Grad anđela koji su ga prijavili DORH-u.

19. travanj 2024 03:58