StoryEditorOCM
ForumMINISTRU PREKIPJELO:

BOŠNJAKOVIĆ POZVAO GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA DA PODNESE OSTAVKU ‘Nismo znali da je član masona‘

Piše HINA/JL
19. veljače 2020. - 11:44
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković pozvao je glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića da podnese ostavku!Cropix

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković pozvao je glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića da podnese ostavku! Ovakav rasplet situacije uslijedilo je nakon što je otkriveno da je Jelenić član jedne masonske lože, što je uostalom i on sam jučer priznao.

 - Neprihvatljivo je članstvo u toj udruzi građana iako je ona registrirana u zakonima, jer je djelovanje u takvim grupama ipak prikriveno velom tajne. Predstavlja potencijalni rizik za djelovanje glavnog državnog odvjetnika. Ja sam razgovarao s Jelenićem, vidjet ćemo njegove korake. Očekujem i ostavku. Hoće li on tako postupiti, to je njegova osobna odluka, ako toga ne bude, mislim da će vlada pokrenuti postupak. Želimo to brzo riješiti. I dalje mislim da je stručna osoba, ali ovo članstvo potencijalno drži rizik - rekao je Bošnjaković.

Ustvrdio je da Vlada nije znala za Jelenićevo članstvo u masonskoj udruzi prilikom imenovanja na dužnost.

"Nismo to znali, da smo znali odluke bi bile sasvim drugačije. To nam je neprihvatljivo, no time ne želim reći da je on donosio odluke pod utjecajem i refleksijom toga članstva", kaže ministar pravosuđa.

Podsjetimo, nakon objave informacije o tome da je Jelenić član masonske lože, počeo se i propitkivati Jelenićev položaj u toj organizaciji u kontekstu slučaja iznude Nikice Gabrića.

Dražen Jelenić je jutros u razgovoru za N1 na upit je li javnom objavom da je mason naštetio ugledu institucije kojoj je na čelu, rekao da nije.

- Ja mislim da nisam, jer sam svoj posao radio prije, za vrijeme toga i dan danas zakonito i isključivo po zakonu, rekao je Jelenić.

Otkrio je da u ovom trenutku ne razmišlja o ostavci te se osvrnuo na mogući sukob interesa u kontekstu slučaja iznude Nikice Gabrića, koji je također član masonske lože.

- Nikakvog pogodovanja nije bilo. U ovom trenutku ne razmišljam o ničemu, samo razmišljam o tome da ovaj predmet završim zakonito u mjeri u kojoj ja mogu utjecati na to. Bit će sve javno ako dođe do suda, rekao je.

Odgovorio je i na pitanje zašto je postao član masonske lože.

- Moj prijatelj me je pitao, s obzirom da samo ugledni ljudi mogu postati članovi lože, u jednu ruku mi je to imponiralo, da je netko prepoznao moju stručnost i moj rad. To je udruga koja se zalaže za boljitak u zajednici, obitelji, rekao je.

Na pitanje je li mislio na to da bi se zbog mistike i tajnosti koje prate masone mogla propitivati njegova vjerodostojnost, rekao je da ne jer se radi o zakonito osnovanoj udruzi koja se bavi dozvoljenim i zakonitim radom u Hrvatskoj.

19. travanj 2024 19:01