StoryEditorOCM
ForumI DALJE JE POPULARAN

Birači plaču za županom koji je uzeo mito. Pišu mu i pjesmice: "Uz tebe smo, ne boj se dragi, pokaži zube lopovskoj bagri!"

Piše PSD
12. rujna 2021. - 11:37

U hrvatskoj politici je štošta moguće pa i to da se Matija Posavec, opet kandidira za župana Međimurske županije na izborima koji su izazvani njegovom ostavkom. Zakon mu to ne priječi jer još nije osuđen ni za jedno djelo koje mu se stavlja na teret, niti je za očekivati da će se to dogoditi do izbora. Posavec je, kao što je poznato, nakon uhićenja priznao USKOK-u da je uzeo mito od 10 000 kuna i iskoristio svoj položaj kako bi zaposlio dvije službenice.

Njegov grijeh u odnosu na mnoge političare, u očima njegovih birača izgleda potpuno minorno i unatoč primljenom mitu Međimurci mu masovno iskazuju podršku. U jučerašnjem glasanju na lokalnom portalu eMeđimurje, 80 posto čitatelja izjasnilo se da bi nanovo glasali za Posavca, dok je samo 20 posto protiv. Isto tako, bivši župan je dobio na društvenim mrežama i grupe podrške, a jedna na Facebooku trenutno ima preko 5 tisuće članova.

U njoj se nižu tekstovi podrške Posavcu kao i stihovi koji veličaju bivšeg župana i umanjuju njegovo moralno poskliznuće.

Evo što pišu Međimurci u grupi podrške:

„Veliki vođa dirnuo u osinje gnijezdo. Jedino što je ta osa bila crna. Podrška Matiji, a jednog dana zaslužio je biti premijer da nam konačno Hrvatska krene prema gore“. 

"Do sada je Matija štitio nas, sad je red da mi štitimo njega"

Druga podržavateljica kaže:

„Župan koji je znao o svojoj županiji sve, od gospodarstva do kulture, čovjek koji je znao ne svaku općinu nego svako mjesto, nego svaku udrugu, čovjek koji je znao prioritete pojedinca i radio za narod…. Istina nitko nije nezamjenjiv, ali je Matija Posavec je teško zamjenjiv....duhom, voljom i energijom za Medimurje. Podrška!“ Treći pita: „Čemu ostavka ako vidiš da smo mi većina uz tebe?“ "Doniraj tih 10.000 kuna za bolesnu djecu. Čemu novi izbori? Samo trošak! Te pare rađe potrošite na one kojima su potrebitiji, a ne na izbore! Ovako i onako buš opet župan! Koji smisao onda novih izbora!?“

- Nisam za korupciju i slažem se da nije u redu da je uzeo novce, ako ih je uzeo, ali činjenica je da to nisu bili novci poreznih obveznika, dok drugi koji nisu podvrgnuti ovakvom linču koriste novce poreznih obveznika za svoje "gušte". A oni koji cjepidlače da li je trebao ili nije trebao uzeti novac neka prije budu sigurni da oni na tom položaju ne vi učinili isto. Jer sigurna sam da 99% bi. Zato neograničena podrška Matiji Posavcu - pišu mu Međimurci

Ima tu i stihova: 

"Matija,

Ti našom županijom vladaš, i  zbog 10 tisuća stradaš.

Policija te odvodi, al brzo si na slobodi.

Ugled ti je srušen, al posao nije završen.

U našoj državi vlada korupcijski lanac

A ti si prikazan kao najveći kriminalac.

U politici se događa svašta

A samo milijunskim lopovima se oprašta.

Zbog Korone svijet je napet, a tebe radi siće žele razapet.

Ti ostavku si dao, al tvoj narod uz tebe je stao.

Otpisali su te mnogi

Al ima nas koji smo uz tebe u slogi.

Na izborima sljedećim tebe biramo opet

Jer sigurni smo da ćeš se na postolje popet

Međimurci tvoji podršku ti daju

Kao čovjeku i županu vjerni ti ostaju."

Ima i onih koji kažu da je dobro što je uzeo mito od onih koji su bogati:    

„To je jedini političar koji se je bori za naše lepo Međimurje i nas Međimurce, a to kaj je zel mito nek je, jer je zel od onoga koji ima, a ne od nekoga koji nema i pomogev je tem dvjema ženskaj ka se zaposlijo ka bodo mele z čim familije prehroniti..... BOŽEK POMOGAJ!!! 

Neke dame posebno su mu sklone pa pišu:  

"Oh Matija ti si župan naš, u svom krevetu voljela bih te baš

Puno većih lopina od tebe ima, jasno je to nama svima

Podmeću ti dušmani jer prijetnju u tebi vide

Na živce mi ta nepravda ide

Uz tebe smo, ne boj se, dragi

Pokaži zube lopovskoj bagri".

17. travanj 2024 19:49