StoryEditorOCM
Forum‘LJUBAV OSJEĆAM‘

‘Bio bi to jedan zgodni dida...‘: Danijela Dvornik ovako je obilježila Dinov 56. rođendan. Znate li za epizodu kad je ‘zatvorio‘ Josipu Lisac?!

Piše M.K.
20. kolovoza 2020. - 13:53

"Danas bi imao 56 godina. Bio bi to jedan zgodan 'dida', dječjeg pogleda sa pokojom sijedom u njegovoj svilenkastoj kosi" - napisala je upravo Danijela Dvornik na Instagramu, na jednostavan i osobito nježan način posvećujući objavu svom neprežaljenom suprugu.

Na račun Dina i njihove zajedničke prošlosti, milijun neprepričljivih epizoda koje su zajedno proživjeli, Danijela je ispisala i ispričala puno, ali javnost je uvijek željna čuti još koju uspomenu.

Dječje zaigran, spontan i srčan, Dino Dvornik je davno ušao duboko u srca i brojnih obožavatelja njegovog jedinstvenog zvuka i pojave, kao i onih koji su jednostavno slabi na emociju. A emocija je kod Dina Dvornika, koji bi, da je poživio, danas imao samo 56. godina, bila jednostavno sve.

Tome svjedoči i Danijelina priča o tome kako joj je, nakon žestoke svađe, napisao pjesmu.

"Ono kad se gadno posvađate i dobiješ pjesmu", napisala je Danijela i objavila crno-bijelu fotografiju, koja je zabilježila trenutak u kojem ju je suprug želi poljubiti, no ona je bila vidljivo ljuta.


Pjesma koju joj je Dino tada napisao je "Ljubav osjećam", a Danijela je odjavu nadopunila stihovima i stavila hashtag "nitko kao on".

 

Zaljubljenici u Dinov opus posebno vole njegovu baladu "Tebi pripadam", s kojom je 1988. godine debitirao na Zagrebačkom festivalu i na scenu ušao na velika vrata.

Ova snimka iz večeri koju je vodila Dinova kolegica i prijateljica Nina Badrić "funkerima" je posebno draga.

 

Karijeru Dina Dvornika obilježile su bezbrojne anegdote, jedna od onih koja se prepričavala bila je kako je zatvorio Josipu Lisac.

Ratne, 1992. godine, nakon što je stekao vojsku obožavatelja hitovima "Zašto praviš slona od mene", "Ljubav se zove imenom tvojim", "Ti si mi u mislima", Dino Dvornik je, naime, snimao duet s Josipom Lisac, pjesmu "Rušila sam mostove od sna", koja je objavljena 1993. godine na Dinovom trećem studijskom albumu "Priroda i društvo".

Skladba se, kako kažu kronike, u studiju snimala satima, jer je Dino htio da sve bude izvedeno do savršenstva.

Josipa, poznata po tome što jako pazi na svoj glas, u jednom je trenutku odlučila da joj je dosta snimanja, te je htjela otići kući odmoriti glasnice.

Dino Dvornik ju je tada, kažu, zaključao u studiju i nije je pustio da ode kući sve dok nije bio zadovoljan snimljenim.

Sav trud se itekako isplatio, riječ je o jednom od najatraktivnijih dueta, a godinu kasnije Dino je za ovu pjesmu bio nominiran za Porina za najbolju vokalnu suradnju.

 

24. travanj 2024 08:28