StoryEditorOCM
ForumAIRBUS A320

Avion hrvatskog avioprijevoznika na letu iz Ljubljane prema Madeiri udario u jastreba, vratio se na Brnik, putnici nastavili putovanje drugim avionom

Piše Piše PSD
9. svibnja 2021. - 15:29

Airbus A320 hrvatskog avioprijevoznika Trade Air, koji je u nedjelju s aerodroma Jože Pučnika u Ljubljani poletio prema portugalskom otoku Madeiri morao se brzo nakon polijetanja vratiti na polazišnu točku jer se usred leta sudario s pticom, javlja 24ur.com, a prenosi Jutarnji.hr.

Kako su potvrdili u Fraportu, tvrtki koja upravlja ljubljanskom zračnom lukom, putnike je na Madeiru u konačnici prevezao drugi avion. Iz komunikacije posade s kontrolorima leta moglo se čuti da je pilot odlučio vratiti se na Brnik jer je nakon sudara jedan od motora otežano funkcionirao. Djelatnici aerodroma su u međuvremenu na pisti uočili lešinu ptice iz reda jastrebovki pa su zaključili da je upravo ona izazvala incident u zraku.

Airbus A320 je odmah u skladu s propisanim procedurama poslan na tehnički pregled na kojem će se utvrditi je li motor pretrpio neku značajniju štetu te može li avion nastaviti s normalnim letovima, piše Jutarnji.hr.

U incidentu nije bilo ozlijeđenih među putnicima.

19. travanj 2024 20:24