StoryEditorOCM
ForumBROJ U PADU:

AUSTRIJA SUTRA ULAZI U DRUGU FAZU BORBE PROTIV VIRUSA Otvara se dio trgovina: ‘Sad ćemo vidjeti hoćemo li ići u daljnje ublažavanje restrikacija‘

13. travnja 2020. - 17:30
Austrija u utorak ulazi u drugu fazu borbe protiv koronavirusa koja će biti odlučujuća, rekao je u ponedjeljak ministar zdravstva i pozvao građane da ne upropaste sve ono što se dosad postiglo u suzbijanju epidemijeAngelika Warmuth/Dpa Picture-alliance Via Afp

Austrija u utorak ulazi u drugu fazu borbe protiv koronavirusa koja će biti odlučujuća, rekao je u ponedjeljak ministar zdravstva i pozvao građane da ne upropaste sve ono što se dosad postiglo u suzbijanju epidemije. U zemlji se u utorak otvaraju trgovine do 400 četvornih metara te trgovine građevinskog i vrtnog materijala, uz obvezno nošenje maski i prodavača i kupaca.

- Zadržati stopu novozaraženih na dosadašnjoj razini, kada se danima bilježi više oporavljenih nego novooboljelih, bit će još veći izazov za sve  -kazao je ministar Rudolf Anschober. U zemlji sa 8,8 milijuna stanovnika u ponedjeljak je evidentirano 13.942. zaraženih, od kojih se oporavilo 7343, a umrlo 368. Broj hospitaliziranih pao je s tisuću na 981, uključujući 239 na intenzivnoj skrbi.

- To je ohrabrujući razvitak, dobro smo prevladali prvu fazu korona krize -  smatra Anschober. 

- Tek ta odlučujuća (druga) faza pokazat će hoće li se nastaviti postupno ublažavanje restrikcija - dodao je.

Upozorio je građane da zbog nepromišljenog ponašanja ne unište sve pozitivno što se dosad postiglo u borbi protiv širenja zaraze i pozvao ih da se i dalje drže ograničenja kretanja i okupljanja koja ostaju na snazi do 1. svibnja.

19. travanj 2024 13:43