StoryEditorOCM
ForumEPILOG SKANDALA

Afera ‘nacistički pozdrav‘: Ravnatelj obznanio kakva sudbina čeka profesoricu koja je objavila fotografiju maturanata s podignutim desnicama

Piše psd
31. svibnja 2022. - 18:13

Luka Mladinović, ravnatelj Industrijsko obrtničke škole u Slavonskom Brodu, odlučio je dati opomenu pred otkaz profesorici Nives Romanjek koja je na svom Facebook profilu objavila fotografiju maturanata koji s beretkama na glavi drže desnice u zraku u znaku nacističkog pozdrava, piše direktno.hr.

Ravnatelj škole napisao je priopćenje za javnost, evo njegovog integralnog sadržaja:

"U svrhu rješavanja slučaja objave fotografije maturanata Industrijsko – obrtničke škole od 25. svibnja 2022. godine, na kojima su pojedini učenici u neprimjerenom pozdravu. Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te izvršenog razgovora s nastavnicom i roditeljima učenika odlučio sam nastavnici Nives Romanjek izreći pismeno upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu. Nastavnica od školske godine 2022./2023. više neće moći aplicirati na razredništvo ni jednog razrednog odjela u našoj Školi.

Ovim putem upućujem medijima ispriku i žaljenje u svoje osobno ime i u ime Industrijsko - obrtničke škole koju kao ravnatelj zastupam na neprimjerenim verbalnim istupima pojedinih djelatnika naše Škole isprovociranima uzbuđujućim i uvredljivim naslovom objavljenim na portalu SBplus", napisao je ravnatelj.

Podsjetimo, ravnatelj je i ranije isticao da je zgrožen spornom objavom na društvenoj mreži.

"Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži; o čemu dosad uopće nisam bio informiran. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo osobno pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primijetio sporne natpise, inače bih reagirao.

Učenika je puno pa je teško obratiti pozornost na sve, ali razrednica je trebala reagirati. Industrijsko-obrtnička škola itekako je osjetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve provjeriti i utvrditi odgovornost", poručuje ravnatelj Mladinović, prenosi direktno.hr.

19. travanj 2024 07:26