StoryEditorOCM
ĐiradaEUROPSKI TJEDAN SPORTA STIGAO I U ZADAR

U subotu navečer – svi na vježbe na Pozdravu Suncu i Morskim orguljama

27. rujna 2019. - 16:37
sdus-be-active-budi-aktivan-press-27-09-2019-(1).JPG

Središnji ured za šport organizira peti jubilarni Europski tjedan sporta kroz zajedničku poruku za sve projekte u Hrvatskoj – "Budimo aktivni"! Na popisu aktivnosti našle su se i svjetski poznate zadarske destinacije, Pozdrav suncu i Morske orgulje. Stoga su u subotu navečer( 20 sati) svi pozvani na akciju - Vježbajmo pod zvijezdama.....

- Ovaj je program dio Europskoga tjedna sporta koji je proistekao iz inicijative Europske komisije čija je ideja bila da se što više građana Europske unije potakne na kontinuirano bavljenje sportom i rekreacijom. Stoga su osmišljeni raznoliki programi za sve dobne skupine, za ljude na radnim mjestima, za predškolsku i školsku djecu… do programa za umirovljenike. U Zadru će završni dio cjelovitoga programa biti niz osmišljenih aktivnosti pod motom Vježbanje pod zvijezdama – kazala je Marija Crnković iz Središnjega državnoga ureda za šport.

U ime ŠC-a Višnjik pozdravljam sve i želio bih istaknuti da je SDUŠ u značajnoj mjeri pridonio širenju i kvaliteti sportske infrastrukture u Višnjiku, napose u teniskom kompleksu koji će imati deset terena pod rasvjetom. ŠC Višnjik sa svojom sportskom i rekreacijskom infrastrukturom nukleus je razvoja sporta i rekreacije i ubuduće će zdušno, u interesu i na dobrobit svih građana, podržavati ovakve i slične akcije Središnjega državnoga ureda za šport – kazao je Denis Karlović, direktor ŠC "Višnjik.O problemu slabe aktivnosti građana Hrvatske, kazivala je Martina Jeričević, načelnica Sektora za potporu sustavu športa u SDUŠ-u govorila je o nužnosti popularizacije i širenja trajnog bavljenja sportom i rekreacijom.

-Istraživanja su pokazala da građanstvo nije dovoljno aktivno , jer se 62 posto njih ne bavi nikakvom tjelesnom i zato smo osmišljavali programe kojima ćemo stalno poticati svekoliku populaciju da se bavi nekim oblikom sporta jer je to itekako bitno za fizičko i mentalno zdravlje – istaknula je Jeričević.

O potrebi bilo kakve aktivnosti govorili su još Ana Vrsaljko, izvrsna zadarska košarkašica i Viktor Bogut fitness trener.

Dražen Žura

Program u Zadru, traaje od 20 do 22.10 sati i sadrži:

Nastup zadarskih mažoretkinja

Pozdravni govori , dr Krešimir šamija, zamjenik državne tajnice, dr. Branko Dukić, gradonačelnik Zadra, Božidar Longin, zadarski Župan

Plesna udruga "Gesta"

Zumba i Fitnes

Plesna udruga "U Pokretu"

Funkcionalni trening ( Boris Kovačević)

Sinkronizirano plivanje, KSP "Primorje Aqua Maris", PK " Jadera " Zadar

Dance Aerobik

Škola "Aeiral Hoopa": Lyra Zadar

Boxing Fitness ( Ina i Viktor Bogut ," Zadarsko ludilo"

Plesna udruga "Nimeta" ( Zadar)

Pilates Body Tehnika ( Ida Štulić)

Zajednička plesna koreografija

16. travanj 2024 04:06