StoryEditorOCM
ĐiradaKAZALIŠTE LUTAKA

U siječnju premijera predstave za najmlađe uzraste: "Vrlo gladna gusjenica" savršena je za prvi odlazak u kazalište!

Piše M.M.
23. prosinca 2021. - 14:04

Djelatnici Kazališta lutaka Zadar rade punom parom kako bi svim uzrastima, za vrijeme školskih praznika, pružili posebne programe, predstave koje će im ispuniti dan. A baš su takvu jednu upravo završili: "Vrlo gladna gusjenica" predstava savršena za prvi dolazak onih najmlađih u Kazalište lutaka.

- Ovo je toliko mala priča da može svakome stati u džep. Rodili smo se iz jaja, naučili smo hodati, jedemo puno voća i povrća, rastemo i puno spavamo. Kad se probudimo pretvorimo se u leptira. Naravno samo ako smo radili na sebe – rekla nam je Sanja Grgina, jedna od glumica u ovoj novo predstavi KLZ.

image
 Sanja Grgina
Jure Miskovic/Cropix

Po prvi put ona i njeni kolege, Irena Bausović Tomljanović i Lino Brozović, rade predstavu na one najmlađe, za uzrast od dvije godine.

- Nalik je uspavanki, nježna i intimna. Bez velike buke. Vizualno je predivna, u jarkim bojama i s predimenzioniranim rekvizitima. Puna je pjesmica koje će se djeci zasigurno svidjeti. Na jednoj probi bili su i naši mališani kao prijeki ocjenjivački sud i moram se pohvaliti da smo prošli – uz osmijeh je rekla Grgina.

Lino Brozović stigao je iz Pule kako bi se pridružio zadarskom ansamblu na novim projektima.

image
Lino Brozic i Irena Bausovic Tomljanović
 
Jure Miskovic/Cropix

- Prvi dojmovi su mi super, ekipa je odlična i jako se dobro radi. Uhodavam se još uvijek, ali stvarno sam zadovoljan sa svim. Ovo mi je prva premijera u Zadru i jako se veselim se – komentirao je kratko Brozović koji se prije deset godina prvi put susreo s režiserkom Rentom Carola Gatica i zbog nje upisao akademiju. S Renatom su i članovi zadarskog kazališta već radili i, kako su naglasili, uživaju u zajedničkoj suradnji.

Ravnateljica KZL Iris Pavić Tuma pozvala je sve roditelje da dovedu svoje mališane na premjeru ”Vrlo gladne gusjenice”, 7. siječnja, koja će se odigrati u sklopu revije najgledanijih predstava, „Sunce na poluotoku”.

20. travanj 2024 17:04