StoryEditorOCM
ĐiradaNE PROPUSTITE

Auto-moto spektakl na Višnjiku: Oldtimer klub Zadar danas organizira izložbu vremešnih ljepotana iz doba očeva i djedova

Piše Zadarski.hr
26. ožujka 2023. - 10:47

Današnja nedjelja rezervirana je za automoto spektakl u sklopu Sportskog centra Višnjik.

Oldtimer klub Zadar organizira Oldtimer izložbu u suradnji s Vespa klubom Zadar, Moto klubom Arbanasi i Oldtimer klubom sv. Krševan, uz brojne druge izlagače iz Zadarske županije, ali i cijele Hrvatske. Očekuje se i nekoliko izlagača iz regije. Posjetitelji će izložbu više od 150 vozila moći razgledati te od njihovih vlasnika saznati nešto više o njima, ali i o radu klubova u vremenu od 10 do 18 sati.

image

Oldtimer izložba

Oldtimer Klub Zadar/Slobodna Dalmacija

Oldtimer klub Zadar već 23 godine uspješno promiče tehničku kulturu organizacijom auto i moto oldtimer rallyja, a od 2022. godine i Oldtimer izložbom oko dvorane Krešimir Ćosić čiji je specifični kružni oblik poslužio kao savršena kulisa za automoto vremeplov. Iduću nedjelju okupit će se ljubitelji oldtimera sa svojim limenim „suputnicima“ u koje su uloženi nebrojeni sati mukotrpnog rada da bi im se vratio sjaj kakav zaslužuju.

image

Oldtimer izložba

Oldtimer Klub Zadar/Slobodna Dalmacija

Ovo je prilika da „oldtajmeraši“ spoje nove generacije s najvećim frajerima iz doba njihovih očeva i djedova koji su uz njihovu pomoć šarmirali i osvajali srca mama i baka. Redom su to rijetki, vrijedni i zanimljivi primjerci od kojih najstariji potječu iz prve polovice prošlog stoljeća. Usprkos desetljećima dugom životnom vijeku, ali uz posebnu brigu svojih vlasnika tek sad su šarmantni i u svakoj prilici rado viđeni.

image

Oldtimer izložba

Oldtimer Klub Zadar/Slobodna Dalmacija

Za drugi dio spektakla pobrinut će se Automobilistički klub RTZ sa svojom Nagradom grada Zadra, odnosno auto i karting utrkom na sjevernom parkingu ŠC Višnjik.

19. travanj 2024 10:01