StoryEditorOCM
ĐiradaEU TJEDAN SPORTA

Nedjelja u Maslenici u znaku atletike za djecu!

Piše Zadarski.hr
16. rujna 2022. - 08:47

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna sporta u nedjelju 18. rujna s početkom u 9:30 sati na rivi u Maslenici će se održati atletsko natjecanje namijenjeno najmlađim atletičarima – Kids‘ Athletics.

Sudjelovat će djeca Osnovne škole Petra Zoranića, a organizatori iz Atletskog saveza Zadarske županije pozivaju sve zainteresirane škole i klubove, kao i univerzalne sportske škole da se priključe te okušaju u atletskim disciplinama prilagođenim djeci, a to su trčanja na 60 metara, trčanja preko niskih prepona, štafetno trčanje i žabice skokovi.

Prijaviti se možete predsjedniku Saveza Slobodanu Mioloviću na broj 098-1337036.

Natjecanje je ekipno, svaka ekipa imat će po 12 članova, mješovito djevojčica i dječaka. Pobjednik po disciplini dobiva se zbrajanjem rezultata svakog člana ekipe dok ukupnog pobjednika odlučuje zbroj bodova ekipe u svim disciplinama.

Posljednje mjesto u pojedinoj disciplini donosi jedan bod, dok najbolje plasirana ekipa osvaja maksimalan broj bodova, odnosno onoliko koliko bude prijavljenih ekipa. Svi sudionici dobivaju medalje za uspomenu na ovaj sportski događaj kojemu je cilj popularizacija sporta i promocija zdravog načina života.

Pokrovitelj natjecanja je Turistička zajednica općine Jasenice.

25. travanj 2024 19:22