StoryEditorOCM
ĐiradaU BIOGRADU

Iznad plaže Dražica posadit će se deset sadnica s oznakom održivosti hrvatskog turizma

Piše Zadarski.hr
27. ožujka 2023. - 14:00

Turistička zajednica grada Biograda na Moru sudjeluje u Projektu poticanja razvoja održivog razvoja turizma Hrvatske turističke zajednice ‘Hrvatska prirodno tvoja‘ – ‘Croatia naturally yours‘ pa će se tako sutra, 28.03.2023. godine (utorak) posaditi 10 sadnica s oznakom održivosti hrvatskog turizma. Sadnja je predviđena u 9:30 h na području iznad plaže Dražica, pored bazena.

Riječ je o oko 160 tisuća eura koji su raspoređeni na ukupno 116 turističkih zajednica sukladno njihovim prijavama za nabavku sadnica koje su namijenjene turističkim destinacijama u cilju smanjenja ugljikova otiska. Na ovaj će način Hrvatska doprinijeti ispunjenju ciljeva iz Glasgowske deklaracije o šumama i korištenju zemljišta - Glasgow Declaration on Forests and Land Use, kao i daljnjem razvoju održivog turizma te promociji Hrvatske kao održive destinacije.

Turistička zajednica grada Biograda na Moru podržava projekte održivog razvoja te se vrlo rado uključila u hvalevrijedan projekt zelenog oplemenjivanja urbanih površina s ciljem smanjenja ugljikovog otiska, a želja im je nastaviti sa projektom i sljedećih godina.

18. travanj 2024 05:58