StoryEditorOCM
ĐiradaU GRADSKOJ LOŽI

Filatelistička izložba "Lijepa naša Hrvatska": bogatstvo i ljepota poštanskih maraka

Piše Zadarski.hr
12. travnja 2021. - 13:15

U četvrtak, 15. travnja 2021. u Gradskoj loži s početkom u 12 sati svečano će se otvoriti filatelistička izložba pod nazivom "Lijepa naša Hrvatska" posvećena hrvatskom turizmu.

Izložbu organizira "Hrvatsko filatelističko društvo Zadar", a autori su Igor Černigoj i Ivica Ivković. Riječ je o vrhunskoj izložbi na kojoj će biti izloženo više od 2.000 poštanskih maraka (prikazanih pojedinačno, u poštanskim arcima, u blokovima, na maksimum kartama, dopisnicama i prigodnim kovertama).

Također se radi o jednoj od najvećih filatelističkih izložbi ikada održanih u Zadru. Na prekrasnim poštanskim izdanjima (čiji su autori ponajbolji hrvatski likovni umjetnici, dizajneri i fotografi), mogu se vidjeti mnogi hrvatski gradovi, neki događaji iz hrvatske povijesti, hrvatski spomenici i arhitektura, hrvatske autohtone pasmine, hrvatsko brodovlje, hrvatski svjetionici, hrvatsko podmorje, hrvatska etno i nematerijalna kulturna baština, nacionalni parkovi i parkovi prirode, hrvatska flora, hrvatska gastronomija, kao i naši trofejni sportaši - veliki ambasadori Hrvatske, hrvatskog sporta i hrvatskog turizma.

Tu su i marke posvećene pastoralnom pohodu Pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj (1994., 1998. i 2003), Pape Benedicta XVI. (2011.) te izuzetno lijepa izdanja posvećena Marijanskim svetištima u Hrvatskoj.

Nema sumnje da je hrvatska poštanska marka dokazani medij za promidžbu nacionalnog imidža i neupitni su ambasador Lijepe naše pa tako i hrvatskog turizma.

Izložba ostaje otvorena do 30. travnja 2021.

image
Izložba d
Nmzd
18. travanj 2024 06:12