StoryEditorOCM
ĐiradaMUZEJ ANTIČKOG STAKLA NA JEDNU VEČER POSTAJE VINSKI CENTAR

15 vinara na Wine&Music vrhunskoj zabavi

Piše M.V.
30. svibnja 2017. - 15:57

Rariteni vinsko-gastronomski događaj organizira zagrebačka enološka tvrtka Eno Expert u suradnji s Udrugom za ruralni razvoj Ravni kotari u Muzeju antičkog stakla u petak navečer.

Bit će to vinski event Wine&Music, prezentacija vina 15 vinara sa zadarskog područja i drugih djelova Hrvatske. Vinari su odabrani prema različitim kriterijima, njihovim specifičnostima, a zajedničko svima je: proizvode vrhunska vina, posebna vina, vina koja ne možete i „ne smijete“ zaobići.

Na terasi MAS-a svaki vinar imati će svoj prezentacijski stol na kojem će gosti moći kušati njegove najbolje uratke, te saznati sve što Vas zanima o vinaru i njegovim vinima.

 

Novinarima su organizatori u utorak predstavili ovaj projekt, koji je već saživio u Zagrebu, a Zadar je prvi grad u koji se ovaj vinski događaj preselio. Zagrebački enolozi i predsatavnici Udruge Ravni kotari objasnili su kako im je cilj promovirati kvalitetne vinare, proizvođače hrvatskih delicija i stvoriti pogodne poslovne mogućnosti kroz umrežavanje s ugostiteljima zadarskog područja.

Gosti će moći uživati u vinima Kraljevskih vinograda, PZ Maslina i vino, Vinarija Škaulj, Vina Ilovčak, Vinarija Jokić, Vina Vrsaljko, Degarra, Badel 1862, Vinarija Baraka, Agro Maleš, OPG Davor Livaić, OPG Sinovčić, Voštinić - Klasnić, Vina Sokač i Vinarija Kopjar

 

Ukusne delicije prezentirati će Pršutana Puntica d.o.o, Paška sirana, MIH Sirana Kolan, Šinjorina smokva EKO, te pršut Agro Maleš.

 

Uz kušanje vina svirat će Acoustic duo Mateja i Hrvoje.

Cijena ulaznice je 100 kn koja uključuje čašu s logotipom Wine & Music, kušanje vina i delicija po želji, te, prije svega, obilazak Muzeja antičkog stakla.

Na presici su sudjelovali i vinari Šime Škaulj (Škaulj vina, Zadar) i Mate Pestić (Degara vina, Zadar) koji ovakvu degustacijsko zabavnu večer smatraju dobrom prilikom za prezentaciju svojih odličnih vina, a Škaulj je istaknuo kako je zadarski kraj u jedva deset godina postao jedna od najznačajnijih vinskih regija u Hrvatskoj s velikom brojem vrhunskih i kvalitetnih vina.

 

Nakon Zadar Wine Festivala u travnju ove godine i pojedinčanih 'malih' prezentacija ovo je sigurno jedan od boljih vinskih događaja u Zadru.

25. travanj 2024 08:10