StoryEditorOCM
4 kantunaDUKIĆ O AZBESTU

"Zdravlje svih nas je apsolutni prioritet: u najkraćem roku očekujemo da se azbestni otpad trajno pohrani izvan našeg grada"

Piše Zadarski.hr
1. kolovoza 2020. - 20:26

Stanovnici Sinjoretova, kao i građani ostalih četvrti Zadra, imaju svako pravo tražiti punu informaciju i zdrav okoliš za sebe i svih nas te u tome imaju naše puno razumijevanje i potporu, izjavio je povodom prosvjeda stanovnika Sinjoretova zadarski gradonačelnik Branko Dukić za Radio Zadar.

- Kada god je u pitanju javno zdravlje inzistiramo na učestalom nadzoru i transparentnosti pa tako i u ovom aktualnom pitanju skladištenja i zbrinjavanja azbestnog otpada. Javnost mora biti pravovremeno i u potpunosti upoznata kad su u pitanju ovako osjetljive stvari koje izazivaju zabrinutost građana. Grad Zadar kao lokalna samouprava nema zakonske ovlasti provoditi inspekcijski nadzor, ali smo dobili tražene informacije o obavljenom nadzoru Državnog inspektorata kojim nisu utvrđene nepravilnosti. Svjesni smo da to neće umiriti građane sve dok se ovaj azbestni otpad trajno ne pohrani na za to previđeno mjesto izvan našeg grada što očekujemo u najkraćem roku. Zdravlje svih nas koji živimo u Zadru je apsolutni prioritet, a to pokazuju i sami građani koji su svojim aktivnostima to još jednom jasno naglasili, rekao je Dukić.

18. travanj 2024 08:08