StoryEditorOCM
4 kantunaKOLUMNA: DRITO S BANKA

Zašto ići u Irsku kad ovde lipo možeš varat državu!

Piše Drita Dunatov
27. prosinca 2017. - 19:17
drita_dunatov10-150415

Hrvacka je četvrta najgluplja zemlja na svitu. I ti si to negdi pročita. I ODLUČIJA. Spakirati ćeš kufere i poći ća. U IRSKU. Tamo ima posla. ZAKONI SE POŠTUJU. I nije GLUPA. A ja te pitan: "JESI TI PUKA? " Kakva Irska? Tamo uvik kiši. Nema lita, a ni lipik žena. A bome ni vakvik divota kakve mi imamo. MUKTE. Nego lipo ti mene poslušaj i ostani... OSTANI ODE. A ja ću ti reći kako ćeš ode bolje uspiti nego di drugdi.

EVO VAKO: nađi komad zemlje i otvori OPG. Nije uopće problem, a ni neki trošak. Posadiš od svega što misliš prodavati po 5-6 struka. Zbog inspekcije. Onda lipo uzmeš negdi štand. Za OPG. Pođeš svako jutro na veletržnicu ili di već oćeš i ubereš sve što ti triba. Platiš 5, prodaš 10. Pa puta, puta, puta kila. Svaki dan. I sviman govoriš da je tvoje. I da nije prskano. DOMAĆE!

A imaš i curu? I ona ne radi. Ni problem. Njoj isto uzmeš štand. Do sebe. Otvoriš joj obrt. Ona nek prodaje banane, jagode, mango, kokose i ananase. I jope puta, puta, puta kila... I neka ne kuca sve račune, svaki deseti. To je dosta. Eto, tek toliko.

A ni mate ti ne radi? A ni to ni problem. I njoj uzmi štand. Ona je stara pa je neće niko dirati. More slobodno švercati! Mendule i orahe, fažo i čičvardu, španjolske limune i naranđe, suve grožđice iz AFGANISTANA (bolje iđu žute), kumpire iz Egipta, a u litu talijansko grozje. I nek sviman kaže da je to sve njezino. Iz Škabrnje, na primjer. A ko joj brani prodavati i domaće maslinovo ulje iz KAUFLANDA. I travaricu. To ti je rakija u koju ubaciš piz trave, more i mare. To ti volu turisti.

Što je sad? Stra te inspekcija? Ma koje inspekcije! Briga njik! Oni su ti na kolektivnon godišnjen. Već par godina. A ako ti i dođu, to ti je reda radi. Napišu zapisnik. Ti potpišeš. I POĐU ĆA.

Ima toga još. Na svoj OPG prijaviš što više hektara. More i tuđik. Što te briga. Izmisli da imaš krave, ovce, koze... I onda ćeš još dobivati poticaje. OD DRŽAVE. Pa puta, puta, puta... ŠOLDI KA BLATA.

Samo se moraš paziti ministra Tolušića. Da te ne otkrije. Ka salmonelu u jajima. Jedino ti je on opasan.
Ako se još čega sitin, javiću ti. A ti si, bleko, tija u Irsku? Pa bi tamo moga vako varati državu. Ja ti kažen da nigdi na svitu ni dobro ka ode. Ode su zakoni ka paška čipka. Rupa do rupe. ZATO OSTANI. OSTANI ODE. Ode je pravi život.

ŽIVILA LIPA NAŠA!

20. travanj 2024 01:07