StoryEditorOCM
4 kantunaSTRAH OD KORONE

Zaraženi inspektor iz Zadra 8 djelatnika ‘Čistoće‘ poslao u izolaciju. Bio je s njima u kontaktu pet dana prije nego što je saznao da je pozitivan!

Piše Ivica Nevešćanin
26. ožujka 2020. - 13:34

Zbog sumnje u moguću zarazu koronavirusom, osam djelatnika „Čistoće” upućeno je u samoizolaciju.

Potvrdio nam je to načelnik Gradskog stožera civilne zaštite Ante Babić nakon što smo ga pitali je li točno da su djelatnici jedne gradske komunalne tvrtke bili u kontaktu s osobom pozitivnom na COVID-19 i da su zbog toga morali u izolaciju. Riječ je 53-godišnjem sanitarnom inspektoru iz Zadra koji se najvjerojatnije zarazio na području Dubrovnika, odnosno na tamošnjem aerodromu, gdje je više zaposlenika bilo pozitivno na virus. Dolaskom u Zadar inspektor nije otišao u samoizolaciju nego se nastavio normalno ponašati, pa je tako posjetio i Čistoću gdje je bio u kontaktu s nekoliko radnika.

- On je 17. ožujka došao u prostore Čistoće kako bi zamijenio kantu komunalnog otpada. U tom trenutku nije znao da je zaražen, a nije ni imao rješenje sanitarnih tijela da po povratku u Zadar iz Dubrovnika mora u samoizolaciju – govori nam Babić.

- On je tog dana bio u malo dužem kontaktu s jednim djelatnikom Čistoće, a s ostalima u dvorištu je manje kontaktirao. Na šalteru je platio uslugu i nakon pet-šest dana doznao je da je pozitivan. To je bilo negdje 23. ili 24. ožujka. Čim je dobio potvrdu da ima virus, odmah je nazvao svog prijatelja u Čistoći i rekao mu da je zaražen. Čelni ljudi Čistoće o tome su odmah obavijestili dežurnog epidemiologa ZZJZ Zadarske županije koji su izolirali osam djelatnika i s njima obavili razgovore kako bi utvrdili na koji su način i koliko komunicirali sa zaraženim. Jučer smo razgovarali s djelatnicima, nitko još nema simptome, iako su još uvijek u samoizolaciji – kaže zamjenik gradonačelnika i načelnik Gradskog stožera Ante Babić.

Društvenim mrežama proširila se informacija i da je supruga zaraženog 53-godišnjaka potencijalni izvor zaraze, pogotovo stoga što radi u jednoj zdravstvenoj ustanovi, no provjerom smo utvrdili da supruga uistinu radi u zdravstvenom sustavu, ali je već nekoliko mjeseci na bolovanju, tako da nije bila na poslu otkako joj je suprug pozitivan na virus.

18. travanj 2024 09:03