StoryEditorOCM
4 kantunaNA SPLITSKOM SUDU

Zadarski liječnik dr. Damir Biloglav oslobođen optužbi da je u vrijeme pandemije pacijente na Višnjiku odbio cijepiti protiv korona virusa!

Piše AVŠ
29. listopada 2022. - 11:08

Liječnik obiteljske medicine iz Zadra, dr. Damir Biloglav, oslobođen je optužbi da je u vrijeme pandemije pacijente na Višnjiku odbio cijepiti protiv korona virusa! Ovakvu presudu donio je Prekršajni sud u Splitu  i to zato jer takve optužbe nije bilo dokaza.

 U sudskom postupku koji je zbog preopterećenosti zadarskog suda delegiran u Split, Biloglavu se stavljalo na teret kako je svibnju i lipnju 2021. godine odbio vršiti cijepljenje protiv covida na punktu u Višnjiku, čime je postupio u suprotnosti s odredbama iz članka 64. stavak 1, točka 2. Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Dom zdravlja Zadarske županije ga je prijavio Ministarstvu zdravlja koje protiv Biloglava podiže tužbu i pokreće postupak.  

U svojoj obrani na sudu, liječnik je kazao kako takvo što nije istina, jer je četiri puta prije toga već bio na cjepilištu te kako su jedini problem nepravilnosti u rasporedu liječnika koje je uočio i prijavio. I da će se ponovno odazvati kad se te nepravilnosit riješe. No, umjesto na Višnjiku završio je na sudu koji je prihvatio njegovu obranu i oslobodio ga svih optužbi. 

- Svaka druga presuda osim ove za mene bi bila čudna, tužna i neprihvatljiva. Sve sam radio u najboljoj namjeri i uvjerenju, slijedeći svoj osjećaj za pravdu. Nikad nisam odbio obavezu cijepljenja već sam samo ukazao da postojeći raspored na Višnjiku, koji je trebao uključivati puno već broj kolega, nije praveden. I organizatoru puntka sam dva puta na to rekao, na što se on oglušio. Ova presuda je isto tako pokazala u našem pravosudnom sustavu, unatoč stigmi koju nose, rade vrijedni i pravdeni ljudi koji znaju svoj posao- kazao nam je dr. Biloglav. 

11. travanj 2024 09:52