StoryEditorOCM
4 kantunaBRAVO EKIPA!

Vraćajući se s regate u Zadru, jedriličari naišli na mučan prizor i odmah se bacili u akciju spašavanja; Ova priča imala je sretan kraj, ali svjedoči o tužnoj i zabrinjavajućoj istini o Jadranu

Piše PSD
28. listopada 2019. - 14:32
kornj.JPG

 

Sve veće zagađenje kojim ljudi ubijaju život u oceanima, nažalost nije zaobišlo ni Jadran. A s mučnim prizorom koji ponajbolje svjedoči tome susrela se proteklog vikenda ekipa jedriličara DSK Sailing Team iz Rijeke koja se vraćala kući s tradicionalne regate Zadarska koka.

– Na povratku s regate Zadarska koka u Rijeku, negdje između Raba i Plavnika, kornjača je bila zapetljana u plastičnu vreću. Oslobodili smo je i to je to – kazao je za morski.hr Dejan Stupar koji je zajedno s Darkom Keserom činio plemenitu posadu broda „DSK“.

– Nije neka velika, ali mi djeluje starija. Mislim da se nedavno zapetljala, jer da je tako nastavila, brzo bi uginula. Zadnje noge su joj bile zapetljane i pokušavala je stalno zaroniti, ali uvijek vreća vraća nazad - opisao je Stupar tužan prizor zbgog kojeg su se odlučili zaustaviti i pomoći nesretnoj životinji.

Akciju spašavanja uspjeli su i snimiti, no ispričavaju se na 'slobodnoj komunikaciji' uhvaćenoj na snimci jer su se, radujući se što će je uspjeti spasiti, sve okrenuli na šalu.

– Išli smo malo na šegu, pa kad će juha, pa ovo pa ono, al smo se vratili po nju da je oslobodimo – kazao je za morski.hr jedriličar kojem je, dakako, kao i ostatku ekipe - sve oprošteno.
 

18. travanj 2024 09:58